apple-watch-digital-crown

Apple Watch wint iF Design Gold Award

De Apple Watch is nog niet te koop, maar valt nu al in de prijzen. Het Apple-horloge heeft de prestigieuze iF Design Gold Award gewonnen, ook wel bekend als de 'Oscar voor Design'.

apple-watch-digital-crownDe Apple Watch is nog niet verkrijgbaar, maar heeft nu al een prestigieuze designprijs binnengesleept. Het horloge bemachtigde namelijk de iF Design Gold Award – een prijs die ook wel bekend staat als de ‘Oscar voor design’. Het is niet voor het eerst dat Apple de prijs krijgt toegereikt: veel van de eerdere iPhones gingen ook met een Design Gold Award naar huis.

De jury van de iF Gold Awards lichtte de prijs als volgt toe:

Het idee om klassieke materialen zoals leder en metaal te combineren met de nieuwste technologie, om zo een uniek mode-accessoire te maken, resulteerde in een fantastisch product met een holistische gebruikerservaring. De Apple Watch scoort hoog met ieder designdetail, en is over het algemeen een uitmuntend ontworpen apparaat. Het is nu al een icoon.

De ontwerpprijs lijkt goed uit te komen: Apple probeert de Apple Watch neer te zetten als een mode-accessoire, en daarbij kan een prestigieuze designprijs uiteraard geen kwaad. Onlangs hoorden we nog dat de Apple Watch in een luxe warenhuis in Parijs zal worden getoond.

De verkoop van de Apple Watch begint in april dit jaar, ook in een aantal Europese landen. De exacte verkoopdatum en een aantal andere details over de Apple Watch ontbreken nog, maar dat duurt waarschijnlijk niet lang: op 9 maart organiseert Apple een speciaal Apple Watch-evenement.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2015, 8:02
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.