Apple Watch-Gebruikers

Apple Watch-bezitters zijn vooral oudere mannen

Draag jij een Apple Watch? Volgens een nieuw onderzoek ben je dan waarschijnlijk een oudere man met een goede opleiding.

Draag je een Apple Watch? Dan ben je volgens recent onderzoek waarschijnlijk een Amerikaanse man, ouder dan 55. Het Amerikaanse bedrijf Wristly zocht uit waar de eigenaren van de Apple Watch wonen, welke studie ze gedaan hebben, wat ze verdienen en wat ze van Apple en andere nieuwe tech-producten vinden.

Apple Watch-Gebruikers

Meest opvallend: slechts veertien procent van de Apple Watch-dragers is een vrouw en bijna een derde van de gebruikers is ouder dan 55. Een kwart van de Apple Watch-dragers is tussen de 45 en 54 jaar oud, 23 procent heeft een leeftijd tussen de 35 en 44. In totaal is dus 77% ouder dan 35 jaar. Bovendien is de Apple Watch vooral in de Verenigde Staten populair: 73 procent van de gebruikers komt hier vandaan. Europa neemt een tweede plaats in met twintig procent.

Wat ook opvalt is dat de meeste eigenaren van de Apple Watch, maar liefst 45 procent, niet in de tech-industrie werken. Slechts 28 procent doet dit wel, maar in een niet technische rol. Elf procent werkt als ontwikkelaar of in een andere technische rol.

Apple Watch infographic

Apple Watch-dragers zijn slimme mensen, zo blijkt uit het onderzoek. 84 procent heeft ofwel een hbo- of universitaire opleiding. In Europa ligt dit percentage hoger dan in de Verenigde Staten. En hoewel minder vrouwen voor Apple’s smartwatch kozen, hebben de vrouwelijke dragers wel een hogere opleiding afgerond dan de mannen.

Waarom gebruiken we de Apple Watch?

De meeste mensen hebben een Apple Watch Sport (bijna 62 procent) of een stalen Apple Watch (ongeveer 38 procent). De andere modellen zijn beduidend minder populair: slechts 0,31 procent heeft een Apple Watch Edition en 0,08 procent koos voor een Apple Watch Hermes.

Maar hoe komen we aan die Apple Watch? Zes procent kreeg het apparaat als cadeau, de rest kocht hem zelf. Ruim een kwart van deze mensen wilden een nieuw type computer om hun pols en evenveel gebruikers kochten er één om notificaties te ontvangen. Je activiteiten bijhouden is ook populair, 19 procent kocht hier een Apple Watch voor.

Dus, heb jij een Apple Watch? Dan is de kans groot dat je een Amerikaanse man bent, ouder dan 55, een hoge opleiding hebt genoten en voor een Apple Watch Sport hebt gekozen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2016, 15:26
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, apple watch sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.