apple-watch-battery

‘Apple Watch krijgt batterijbesparende modus’

De Apple Watch krijgt een batterijbesparende Power Reserve-modus, om te zorgen dat de batterij langer meegaat. Je kunt dan alleen het tijdstip zien en geen apps gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De Apple Watch bevat een speciale batterijbesparende modus, met de naam Power Reserve. Die zorgt ervoor dat de batterij minder snel leeg gaat. Als je de Apple Watch in de batterijbesparende modus zet, kun je alleen de tijd aflezen, maar heb je geen toegang tot allerlei andere functies en apps. Mogelijk wordt daarbij ook de verbinding met de iPhone uitgeschakeld, die nodig is om notificaties te ontvangen. Volgens informatie van Apple gaat de batterij van de Apple Watch een hele dag mee. Dat betekent wel dat je elke avond moet laden, net als bij een smartphone.

apple-watch-battery

De nieuwe informatie over de Power Reserve-modus blijkt uit een artikel in de New York Times. Die functie moet nog worden aangekondigd:

Apple has said the watch battery is estimated to last a full day, requiring a user to charge it at night, similar to a smartphone. The company also developed a yet-to-be-announced feature called Power Reserve, a mode that will run the watch on low energy but display only the time, according to one employee.

Uit eerdere informatie van bronnen, ontstond de indruk dat je de Apple Watch ongeveer tweeënhalfuur intensief kunt gebruiken. Wat de standbytijd betreft wordt gesproken over 19 uur. Sinds Apple de Apple Watch heeft aangekondigd, is er naarstig gewerkt aan een verdere verbetering van de batterijduur. Tim Cook heeft meermaals gezegd dat je de Apple Watch elke nacht moet opladen. Op 9 maart zullen we meer te weten komen over specifieke eigenschappen van de Apple Watch. Mogelijk wordt dan ook bekend wat de batterijduur wordt. Wie niet tot april kan wachten, kan de Apple Watch waarschijnlijk eerder al in allerlei pop-up stores bekijken, die Apple volgens geruchten gaat openen in Parijs, Londen en Austin (Texas).

apple_watch_timeDe New York Times benadrukt nog eens, dat Apple meer gezondheidssensoren in de Apple Watch had willen inbouwen. Sommige sensoren werden uiteindelijk achterwege gelaten, omdat componenten niet betrouwbaar genoeg bleken. Ook schrijft NYT over het stadium waarin de Apple Watch zich bevindt: van de productiefase is het product langzamerhand terechtgekomen in de marketingfase. Als gevolg daarvan zien we de Apple Watch steeds vaker opduiken in modebladen: eerst was er een cover bij de Chinese Vogue, daarna een meerdere pagina’s tellende reclamespecial in de Amerikaanse Vogue en recent verschenen redactionele artikelen in de Franse Vogue en het modeblad Style.

Apple Watch vermomd als Samsung-smartwatch?

Een interessant detail uit het artikel van NYT is ook, dat Apple-medewerkers al druk bezig zijn om de Apple Watch in de praktijk te testen. Om te voorkomen dat ze daarbij te veel de aandacht trekken, zouden de prototypes zijn vermomd als Samsung-smartwatch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2015, 17:31
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.