apple-watch-digital-crown

Apple registreert merknaam QuickBoard in Europa

Apple heeft de merknaam QuickBoard in Europa en China ingediend voor producten of diensten rondom e-mail. Mogelijk heeft het iets te maken met e-mail op de Apple Watch.

apple-watch-digital-crownApple heeft plannen met de naam QuickBoard. Zowel in Europa als in China is de merknaam ingediend door Apple. Eén van de mogelijkheden is dat Apple de naam QuickBoard heeft gekocht van de gelijknamige app, die ondertussen van naam is veranderd. QuickBoard gaat tegenwoordig door het leven als Kuaiboard en is één van de vele toetsenborden die voor iOS 8 verscheen. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat Apple van plan is om een alternatief toetsenbordje te maken voor iOS. Het kan ook zijn dat ze de naam willen gebruiken voor een compleet nieuw functie, bijvoorbeeld voor de Apple Watch.

apple-watch-emailApple heeft gekozen voor registratie van de merknaam in een klasse die onder andere e-mail, elektronische overdracht dan data en elektronische communicatie omvat. Apple diende de merknaam QuickBoard ook in Hong Kong in onder nummer 303312350. Daarbij werd alleen gekozen voor klasse 9 (computers) en 14 (horloges). Vandaar ook de link met de Apple Watch: internationale klasse 14 is tot nu toe steeds in verband gebracht met de Apple Watch, omdat het betrekking heeft op horloges en chronometers, klokken en andere instrumenten om de tijd te meten. Het zou een manier kunnen zijn om e-mail op de Apple Watch makkelijker te maken. Mogelijk horen we meer tijdens het Apple Watch-evenement op 9 maart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2015, 12:40
Categorie Apple
Onderwerpen handelsmerk, merknaam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.