Apple Watch Milanese Loop

Apple Watch-bandjes met magneet kunnen kompas in Series 5 storen

In de Apple Watch Series 5 zit iets nieuws: een kompas! Alleen kun je die maar beter niet gebruiken in combinatie met een Apple Watch-bandje met magneetsluiting. Apple verkoopt meerdere van deze bandjes.

Het kompas in de Apple Watch vertelt je in welke richting je kijkt. Er zit ook een nieuwe Kompas-app op het horloge, waarmee je de richting, helling, lengte- en breedtegraad en huidige hoogte kunt aflezen. De app gebruik daarvoor ook de andere sensoren in de Apple Watch. In de kleine lettertjes op de website valt te lezen dat dit problemen kan opleveren bij Apple Watch-bandjes met magneet. Hierdoor kan namelijk interferentie ontstaan, waardoor de aangegeven informatie niet meer klopt.

Apple Watch-kompas gevoelig voor magneten

Het gaat om de leren bandjes en het Milanese bandje, die allemaal zijn voorzien van een magneet. Dit heeft effect op elk type kompas, niet alleen die in de Apple Watch. Wil je zeker zijn van je zaak, dan kun je het beste kiezen voor een sportbandje of schakelarmband. Ook bij het kompas in de iPhone kun je hiermee te maken krijgen, bijvoorbeeld als je een beschermhoesje met magneetsluiting hebt. Dat geldt voor veel modellen die eruit zien als een notitieboekje. Soms wordt ook gedacht dat een magneet je bankpasje kapot kan maken, maar dat hebben we al eens uitgezocht en blijkt niet het geval.

Apple Watch kompas Series 5

Ondanks deze waarschuwing kan het aantrekkelijk zijn om een Apple Watch-bandje van het type Milanese loop te kopen, want die is deze maand in prijs verlaagd. Voorheen vroeg Apple er €149 voor, maar het armbandje met de fijne schakels kost nu nog maar €99. Je kunt kiezen uit de kleuren zilver, goud en spacezwart. Ook de andere horlogebandjes zijn in prijs verlaagd. In plaats van de gebruikelijke prijs van €59 hanteert Apple nu een prijs van €49 per stuk. Dit geldt voor de sportbandjes en de andere standaardmodellen, zoals die van Nike+.

Onlangs heeft Apple de najaarskleuren 2019 geïntroduceerd voor de Apple Wtach-bandjes, zodat je ook zonder een Series 5 te kopen weer ‘nieuw’ voor de dag kan komen.

Bekijk ook

Dit zijn Apple's nieuwe najaarskleuren van bandjes en hoesjes

Apple heeft haar collectie van Apple Watch bandjes weer uitgebreid. Er zijn nieuwe kleuren en de prijs is in Nederland en België gezakt. Ook voor de iPhones zijn er nieuwe hoesjes in bijpassende kleuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 is de vijfde generatie Apple Watch die in het najaar van 2019 uitgebracht is. De grootste verbetering is het always-on scherm. Ook nieuw is het kompas, waarmee je kan zien in welke richting je kijkt. De Apple Watch Series 5 is in 2020 opgevolgd door de Apple Watch Series 6 (met nieuwere chip) én de Apple Watch SE (dezelfde chip, maar zonder always-on scherm).

Apple Watch Series 5
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.