Apple Arcade op het Apple Event

Bekijk deze preview van Apple Arcade in 100 seconden [video]

Bijna alle details van Apple Arcade zijn bekend: we weten hoeveel het gaat kosten (€4,99 per gezin), wanneer het van start gaat (19 september) en welke games er speelbaar zullen zijn. Maar hoe ziet het eruit?

Erover praten is heel wat anders dan ernaar kijken. Vandaar dat Apple in sneltreinvaart beelden van maar liefst 26 games op een rijtje heeft gezet. Die kun je in een video van 100 seconden bekijken. Vanaf 19 september kun je gaan spelen, op dezelfde dag dat iOS 13 uitkomt. Tijdens het Apple-event in september kregen we onder andere een gloednieuwe Frogger-game te zien en Sayonara Wildhearts, een ritmische muziekgame gecombineerd met een racer. Meer dan 100 games zitten er in het aanbod en in onderstaand filmpje ziet je een glimp ervan.


Ruim honderd games voor vijf euro per maand
Met Apple Arcade betaal je €4,99 per maand om onbeperkt te game met het hele gezin (maximaal 6 personen). Je kunt games offline en online spelen, hebt geen reclame en extra aankopen en je privacy is ook goed geregeld. Het lijkt ons een prima deal voor ouders die hun kinderen best willen laten gamen, maar bang zijn voor in-app aankopen, reclames en andere verleidingen. Verder kun je met Apple Arcade tussen toestellen wisselen: van iPhone naar iPad, Mac en Apple TV, waarbij je gewoon kunt doorspelen.

De video laat de volgende games zien:

[00:00] Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm, van Cornfox
[00:04] Towaga: Among Shadows, van Noodlecake
[00:04] Mosaic, van Raw Fury
[00:04] Overland, van Finji
[00:05] Manifold Garden, van William Chyr
[00:05] Lifeslide, van Block Zero
[00:06] Where Cards Fall, van Snowman
[00:06] WHAT THE GOLF, van Fun Plus
[00:06] ChuChu Rocket! Universe, van SEGA
[00:07] Cat Quest II, van Gentlebros
[00:07] The Enchanted World, van Noodlecake
[00:07] Hot Lava, van Klei Entertainment
[00:20] EarthNight, van Cleaversoft
[00:30] Skate City, van Snowman
[00:42] Jenny LeClue – Detectivu, van Mografi
[00:53] LEGO Brawls, van Lego
[01:08] Sayonara: Wild Hearts, van Annapurna
[01:22] Sonic Racing, van SEGA®
[01:24] Pac-Man Party Royale, van Bandai Namco Entertainment Inc.
[01:26] Frogger in Toy Town, van Konami
[01:27] Shinsekai: Into the Depths, van Capcom
[01:29] Cricket Through the Ages, van Devolver
[01:31] ShockRods, van Stainless Games
[01:32] Redout: Space Assault, van 34BigThings
[01:33] Super Impossible Road, van Rogue Games Inc.
[01:34] Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm, van Cornfox

We lichten er een aantal uit:

Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm speelt zich duizend jaar voor de eerste Oceanhorn af en geeft een nieuwe draai aan het verhaal van ridders en schatkamers. Mooie graphics en nieuwe tactieken bieden ook voor mensen die Oceanhorn al hadden uitgespeeld iets nieuws.

Where Cards Fall

Where Cards Fall is een puzzelgame, gecombineerd met een coming-of-age-verhaal. Door paden te creëren en obstakels te overwinnen baant de hoofdpersoon zich een weg door de onzekerheden en emoties die komen kijken bij de middelbareschooltijd en later.

LEGO Brawls

LEGO Brawls is een vechtspel voor meerdere spelers, waarbij de blokjes je om de oren vliegen. Het speelt zich af in het LEGO-universum. Je kunt eigen personages maken, samen met teamgenoten machines bouwen en besturen, en zo samen het gevecht aangaan.

Hot Lava

Hot Lava draait maar om één ding: zorgen dat je niet de vloer aanraakt, want die is van lava. Je gaat rennen, springen, klimmen en surfen, alleen of met vrienden, in een nostalgische game waardoor je je weer een kind voelt.

Beyond a Steel Sky

Beyond a Steel Sky speelt zich af in een dystopische stad, genaamd Union City. Je moet spannende puzzels oplossen en ontmoet je interessante personages tijdens je missie om het AI-systeem van de stad te hacken.

De games zijn te spelen op de iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Ook is er ondersteuning voor controllers van de Xbox en PlayStations 4, dus dat maakt het spelen net iets makkelijker. Je kunt de dienst Apple Arcade een maand lang gratis proberen.

Bekijk ook

Alles over Apple Arcade, de gamedienst van Apple

Apple's eigen gamedienst heet Apple Arcade. Tegen een vast bedrag per maand kun je alle games spelen. In dit overzicht lees je wat het kost en op welke apparaten je kunt spelen. Alles over Apple Arcade op een rijtje!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 16 september: Vanwege de start van Apple Arcade brengen we dit artikel opnieuw onder de aandacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.