apple-watch-app-store-op-iphone

Apple Watch App Store start vandaag met Apple’s favoriete apps

De App Store voor de Apple Watch gaat van start en bevat lijsten met interessante apps in verschillende categorieën, gekozen door Apple.

apple-watch-app-storeApple gaat vandaag een speciale App Store voor de Apple Watch onthullen. Je kunt daarin zien welke ruim 2.000 apps al zijn geoptimaliseerd voor de Apple Watch. Bij sommige mensen was eerder vandaag al een ‘Coming soon’-pagina te zien, die zojuist is veranderd in een lijst met apps die je kunt downloaden.

In de lijst staan aanbevolen apps, zoals die voor Twitter, New York Times, Yelp en Instagram. Ook aanwezig zijn de apps van Citymapper, (snelle routes met het openbaar vervoer), Dark Sky (weerbericht), Pacemaker (een playlist-app voor muziek) en Mint (persoonlijke financiën).

Apple heeft ook een selectie gemaakt van apps die je kunt gebruiken voor fitness, zoals Fitstar Yoga (een gids met yoga-houdingen), Strava (hardlopen en fietsen), Golfshot (golf) en Lifesum (tellen van calorieën). Om te mediteren is er de app Centered.

Om apps te kunnen installeren op de Apple Watch, heb je de speciale app nodig op de iPhone. Die is sinds iOS 8.2 standaard aanwezig op je toestel. In Nederland staat er op de pagina van de Apple Watch App Store nog gewoon een reclametekst voor de Apple Watch, met de tekst ‘Verkrijgbaar in 2015’. Wanneer de Apple Watch in Nederland en België in de verkoop gaat, is nog steeds een mysterie. 8 mei is het in ieder geval niet.

Hoe we weten dat er ruim 2.000 apps zijn aangepast voor de Apple Watch? Dat blijkt uit de website WatchAware, die het aantal beschikbare apps in de gaten houdt. Op het moment van schrijven zijn dat er 2.243 en het aantal stijgt snel. Glide, Dataman, ProCamera 8, IFTTT Do Button en Microsoft OneNote… ze laten goed zien dat de Apple Watch van alle markten thuis is en in te richten is met de apps die jij interessant vindt.

apple-watch-app-store-op-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2015, 19:40
Categorie Apps
Onderwerpen app store, apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.