testflight app

TestFlight aangepast voor Apple Watch-apps

TestFlight is nu aangepast voor de Apple Watch, zodat ontwikkelaars apps met horlogefuncties ook gewoon kunnen testen.

testflight logoVanaf vandaag is het mogelijk Apple Watch-apps te testen via TestFlight. Apple heeft daarvoor een update van de bijbehorende app uitgebracht. TestFlight is een dienst die vooral ontwikkelaars en betatesters gebruiken. Ze kunnen er gemakkelijk apps die nog in betafase verkeren mee verspreiden en laten installeren.

Het was behoorlijk frustrerend voor ontwikkelaars die al bezig waren met het maken van Apple Watch-apps: ze hadden wel de beschikking over de ontwikkeltools van WatchKit, maar konden geen gebruik maken van Apple’s standaard testmethode. Dat maakte het uitvoerig testen van apps behoorlijk moeilijk – nog even afgezien van het feit dat de meeste ontwikkelaars nog niet op de Apple Watch-hardware kunnen testen. Ze moesten hun Watch-extensies weghalen uit een app, om deze te kunnen distribueren aan testers. Vanaf vandaag hoeft dat niet meer.

testflight-feedback-testinstructiesApple komt de ontwikkelaars nog op een ander punt tegemoet: een selecte groep ontwikkelaars heeft de mogelijkheid gekregen om een Apple Watch te bestellen met gegarandeerde levering op 8 mei. Daarmee kunnen ze voordringen ten opzichte van gewone klanten.

Vandaag ging ook de App Store voor de Apple Watch van start. Je kunt ‘m vinden in de Apple Watch-app die op elke iPhone vanaf iOS 8.2 aanwezig is. Veel heb je er nog niet aan, maar je kunt alvast wel kijken welke apps Apple heeft uitgekozen als meest opvallende of interessante. Apple beweert zelf dat er meer dan 3.000 apps beschikbaar zullen zijn, zodra de Apple Watch in handen van gebruikers komt. Andere bronnen schatten het aantal op iets meer dan 2.000. Wil je je optimaal voorbereiden op de komst van de Apple Watch, dan kun je ook de vandaag verschenen handleiding raadplegen, die voorlopig alleen in het Engels beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2015, 20:15
Categorie Diensten
Onderwerp testflight

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.