super-mario-apple-watch

Apple Watch krijgt straks AirDrop-functie

Met de ontwikkelaarstools van watchOS 2 is te achterhalen dat AirDrop-ondersteuning beschikbaar komt. Ook kunnen ontwikkelaars zelf wijzerplaten en homescreens maken.

super-mario-apple-watchMet de nieuwe ontwikkelaarstools voor watchOS 2 kun je heerlijk experimenteren. Het heeft al geleid tot een aantal ontdekkingen. Dankzij de directe toegang tot het Apple Watch-besturingssysteem konden ontwikkelaars achterhalen dat er ‘502MB RAM’ in zit (waarschijnlijk een afrondingsfoutje, want uit eerdere info bleek het om 512MB RAM te gaan). Ook zijn er al voorbereidingen getroffen voor AirDrop, de dienst waarbij je draadloos bestanden tussen Apple-producten kunt versturen.

Helaas hebben de ontwikkelaars AirDrop nog niet werkend gekregen. Onder het oppervlak is de functie wel aanwezig en kan softwarematig worden ingeschakeld, zodra Apple het wil. Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith slaagde er bovendien in om Super Mario werkend te krijgen op de Apple Watch (zie foto hierboven), maar de batterij was daarbij wel in twintig minuten leeg.

airdrop-apple-watch-502mb-ram

Het is met de ontwikkelaarstools van watchOS 2 ook mogelijk om zelf wijzerplaten te maken voor de Apple Watch. Als gewone gebruiker heb je er waarschijnlijk niets aan, want de kans is klein dat ze straks via de App Store beschikbaar worden gesteld. Ontwikkelaars kunnen de wijzerplaten voor eigen gebruik installeren op het horloge, dankzij de beschikbare tools. Een fraai minimalistisch voorbeeld is te zien op de foto hierboven. Het is zelfs mogelijk om alternatieve homescreens te maken voor de Apple Watch. Maar ook daarbij geldt: waarschijnlijk alleen voor eigen gebruik, het is waarschijnlijk geen functie die Apple gaat vrijgeven voor gewone gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2015, 15:44
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchos

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.