arriva-treinen-groningen

Arriva laat treinreizigers cadeaupunten sparen via app

Met de MyOV-app van Arriva kun je cadeaupunten sparen, als je buiten de spits reist. Je kunt er onder andere koffie en een iPhone-reservebatterij mee verdienen.

arriva-treinen-groningenOpenbaar vervoerbedrijf Arriva wil het reizen buiten de spits stimuleren. De oplossing? Digitale cadeaupunten sparen met een app, die je kunt inwisselen voor gratis koffie, een waterflesje, iPhone-reservebatterij, treintickets en andere cadeaus. Het werkt via de app MyOV. Alleen in drukke spitstreinen zijn geen punten te verdienen.

myov-cadeaus-arriva-treinenDe app MyOV van Arriva koppel je aan het account van jouw OV-chipkaart. De app weet dan precies hoeveel punten je hebt verdiend met je treinreis. Arriva ontwikkelde de app in samenwerking met de regionale provinciebesturen van Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het plan is om met een puntensysteem de drukte in de trein te verminderen tijdens de spits. Maar dat is niet voor iedereen haalbaar, dat begrijpen de initiatiefnemers ook wel. Sommige mensen moeten nou eenmaal op een bepaalde tijd op school of op het werk zijn en hebben niet de luxe om zelf hun reistijden te kiezen. Toch: als maar een paar procent van de reizigers ervoor kiest om op een ander moment te reizen, verhoogt dat het comfort van de reizigers en scheelt het een aantal staanplaatsen.

De app kan ook worden gebruikt voor geld terugvragen bij een vertraging of wanneer je bent vergeten uit te checken. Alle cadeautjes komen digitaal in de app beschikbaar, zoals gratis kaartjes of tegoedbonnen voor een kop koffie.

Via: Dagblad van het Noorden (Blendle €), Foto trein: Dondersteen, Flickr CC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2015, 11:47
Categorie Apps
Onderwerpen spits, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.