ARKit update

Apple raakt voorsprong op AR-gebied kwijt volgens analist

Te weinig innovatie

Apple was er vroeg bij met de introductie van ARKit en heeft nu een voorsprong ten opzichte van Android-toestellen. Die voorsprong is aan het slinken, zegt KGI-analyst Ming-Chi Kuo. Chinese techbedrijven zijn in korte tijd op bijna hetzelfde niveau gekomen als Apple's ARKit. Volgen Kuo moet Apple snel gaan innoveren.

Chinese bedrijven halen Apple in

Onlangs bleek dat er in de afgelopen zes maanden 13 miljoen ARKit-apps zijn gedownload. Dit geeft aan dat er behoefte is aan apps die gebruik maken van augmented reality. Apple had tot nu toe een voorsprong op Android-toestellen, maar volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo is Apple op weg deze voorsprong kwijt te raken. In China werken bedrijven aan minder ingewikkelde en goedkopere oplossingen. Volgens Kuo zijn de Chinese bedrijven erin geslaagd om in zes tot negen maanden tijd een werkend platform te creëren op het niveau van Apple’s ARKit.


Gebrek aan innovatie bij Apple
Kuo wijt de inhaalslag van Chinese bedrijven aan het gebrek aan innovatie bij Apple. Het bedrijf had een goede voorsprong en gaf ontwikkelaars direct de kans gebruik te maken van ARKit. Dit heeft echter niet zijn vruchten afgeworpen volgens de KGI-analist. Er zijn nog maar weinig ontwikkelaars die een grote iOS-app hebben gemaakt met ARKit.

ARKit-apps met augmented reality

Te veel focus op hardware
Het gebrek aan innovatie komt vooral omdat Apple weinig doet op het gebied van software. Het Chinese bedrijf Oppo is volgens Kuo hard op weg om Apple voorbij te streven. Op het gebied van AR is het bedrijf bijna net zover als Apple, waarbij ze de focus leggen op zowel hardware als software. Volgens Kuo zal Apple ARKit moeten verbeteren om de concurrentie voor te blijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2018, 11:25
Bron Bron Apple Insider
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple, arkit, augmented reality
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.