ARKit-apps met augmented reality

Meer dan 13 miljoen ARKit-apps gedownload in eerste halfjaar

ARKit blijkt in een behoefte te voorzien. In de afgelopen zes maanden zijn er 13 miljoen apps gedownload door iOS-gebruikers. Bijna de helft daarvan zijn games, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Sensor Tower.

Sinds september is iOS 11 met ARKit-ondersteuning beschikbaar en dat heeft ertoe geleid dat gebruikers allerlei apps zijn gaan proberen. De onderzoekers keken naar apps die met ARKit gebouwd zijn en daar ook uitvoerig gebruik van maken. Apps met simpele AR-functies werden niet meegeteld.

Games zijn nu goed voor 47 procent van de downloads, terwijl dat in oktober nog maar 35 procent was. Op nummer twee staan nuttige apps (15%), bijvoorbeeld om met AR de afmetingen van een kamer op te meten. Entertainment-apps (12%) met bijvoorbeeld virtuele huisdieren doen het ook goed, net als livestyle-apps (11%). De rest scoort een stuk lager.

Populaire ARKit-apps

Het onderzoeksrapport biedt ook wat inspiratie als je op zoek bent naar apps die door andere mensen veel worden gebruikt. Net als bij normale apps doen ARKit-apps het vooral goed als ze vanaf het begin al populair waren. Dat geldt bijvoorbeeld voor de winkelapp IKEA Place, stickerapp GIPHY World en de game The Machines. Deze kregen extra publiciteit tijdens presentaties van Apple. Bij de gratis apps bleek de virtuele huisdiergame AR Dragon erg populair en de betaalde app CamToPlan Pro slaagde erin om de meeste inkomsten te vergaren.

ARKit apps

Er zijn volgens Sensor Tower nu meer dan 2.000 ARKit-apps in de App Store. Dankzij ARKit 1.5 worden die toepassingen nog interessanter, maar dan moet iOS 11.3 wel beschikbaar komen voor iedereen. De update verscheen woensdagavond voor bezitters van de iPad 2018 en wordt de komende dagen ook voor andere gebruikers verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2018, 8:14
Bron Bron Sensor Tower
Categorie Apps
Onderwerpen arkit, augmented reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.