IKinema motion-capture.

Apple neemt motion capture-bedrijf IKinema over

Apple heeft het Britse motion capture-bedrijf IKinema overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in animaties voor games, virtual reality en meer. Wat is Apple hiermee van plan?

Update 17:15: Apple heeft inmiddels tegenover The Financial Times bevestigd dat ze IKinema overgenomen hebben. Apple reageerde daarop met hun standaard reactie:

“Apple buys smaller companies from time to time, and we generally don’t discuss our purpose or
plans,”

We weten dus nog niet wat Apple met het bedrijf van plan is.

Oorspronkelijk artikel:

Van tijd tot tijd neemt Apple kleinere bedrijven en start-ups over. Wat Apple daarmee van plan is merk je meestal pas jaren later. Dat zou mogelijk ook het geval zijn bij de overname van IKinema. Volgens bronnen bij MacRumors zijn er sterke aanwijzingen dat Apple alle activiteiten van het bedrijf overgenomen heeft. Apple heeft de overname nog niet officieel bevestigd, maar er zijn meerdere bewijsstukken die hierop wijzen.

‘Apple neemt IKinema over’

Documenten die gedeeld zijn met de Britse regering, wijzen erop dat Peter Denwoord sinds midden september aangesteld is als directeur van het bedrijf. Denwood is een advocaat die in dienst is bij Apple. Daarbij staat ook het adres van Apple’s hoofdkantoor in Californië. Het adres van IKinema zelf is bovendien aangepast naar het adres van Apple’s Europese kantoor. Andere aanwijzingen dat het bedrijf niet meer geheel zelfstandig opereert, is dat ze sinds midden augustus geen Twitter of Facebook-bericht meer gepost hebben.

Het bedrijf is gespecialiseerd in animaties voor onder andere games. Motion capture is een animatietechniek waarbij bewegingen van mensen geregistreerd en omgezet worden in bewegende geanimeerde beelden. Hierdoor lijken animaties levensecht. Behalve bij games wordt dit ook gebruikt bij animatiefilms. IKinema heeft onlangs samengewerkt met game-ontwikkelaar Ubisoft voor hun RunTime-software voor het creëren van personages.

Een ander product is de Orion, dat gebruikt wordt in combinatie met virtual reality handsets. Mocht de overname kloppen, dan is het nog de vraag wat Apple met het bedrijf van plan is. Mogelijk kan IKinema een steentje bijdragen aan de augmented reality-bril waar Apple volgens geruchten al een tijdje mee bezig is. Ook kan het een hulpmiddel zijn voor toekomstige games voor Apple Arcade. Hoewel Apple zelf geen games maakt, bieden ze wel financiële steun aan externe ontwikkelaars voor exclusieve games.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 04 oktober: Overname door Apple bevestigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 oktober 2019 om 17:27
Onderwerp
Categorie
Apple
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.