iCloud website

Apple verstuurt voortaan e-mails bij inloggen op iCloud-account (update)

Apple verstuurt voortaan e-mails als iemand op je account inlogt op de iCloud-website. Zo heb je snel door of je gehackt wordt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iCloud account loginApple verstuurt voortaan e-mails als iemand op je iCloud-account inlogt. Hiermee geeft Apple beter aan wat er precies met je account gebeurt. De nieuwe e-mailfunctie werd afgelopen week al beloofd door Tim Cook in een interview, toen hij betere beveiliging voor iCloud garandeerde. Op deze manier wil Apple een schandaal zoals de onlangs gelekte naaktfoto’s voorkomen.

Apple verstuurt de e-mail als iemand vanuit een nieuwe browser inlogt met je Apple ID. Krijg je de e-mail terwijl je niet probeerde in te loggen op de iCloud-website? Dan kun je in de mail lezen hoe je zo snel mogelijk je wachtwoord reset.

iCloud email

De e-mails werden gespot door Macrumors. De functionaliteit lijkt ook in Nederland te werken: zelf hebben we het bericht na een test ook ontvangen.

De e-mails worden toegestuurd zodra iemand inlogt met je Apple ID op de iCloud-website. Deze mailfunctie wordt binnenkort nog verder uitgebreid. Toen Cook afgelopen week sprak over verbeterde beveiliging, zei hij dat er ook mails worden verstuurd zodra iemand een backup downloadt. Daarnaast gaat Apple pushberichten verzenden om je op soortgelijke wijze te alarmeren. Cook beloofde op vrijdag dat de functies binnen twee weken beschikbaar zijn. Dat geeft Apple tot 19 september om de functie uit te breiden.

iOS 8 push icloud loginUpdate 10 september: Apple stuurt in de Golden Master van iOS 8 ook pushnotificaties zodra iemand op je account inlogt vanaf een ander iOS-apparaat. Deze functie is op 17 september 2014 voor iedereen beschikbaar: dan verschijnt iOS 8 voor iedereen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2014, 10:57
Categorie Diensten
Onderwerp icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.