iphone_6_foto

Gerucht: grote 5,5-inch iPhone 6 gaat ‘iPhone 6 Plus’ heten

Apple gaat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aankondigen op 9 september, denkt een Japanse site, die eerder al de namen van de iPhone 5s en iPhone 5c correct voorspelde.

iphone_6_fotoHoe gaat Apple de twee iPhone 6-varianten eigenlijk noemen, die morgen worden verwacht? iPhone 6L hebben we al een aantal keren gehoord. iPhone Air is ook een kanshebber. De Japanse site Macotakara denkt het definitieve antwoord te hebben: het grotere model gaat iPhone 6 Plus heten. Het kleine model met 4,7-inch scherm heet kortweg iPhone 6. De naam klinkt nog wat onwennig, maar we kunnen Macotakara niet zomaar uitvlakken: vorig jaar voorspelden ze de namen iPhone 5s en iPhone 5c correct.


De naam iPhone 6 zou in ieder geval zijn bevestigd door een gelekte 4,7-inch iPhone. Die wordt in de EXIF-gegevens van de camera ‘iPhone 6’ genoemd. Volgens dezelfde Japanse site komen de twee toestellen in dezelfde kleuren en opslagcapaciteiten beschikbaar als de iPhone 5s, eventueel aangevuld met een 128GB-exemplaar. Eigenlijk dook de naam iPhone Plus (of iPhone+) al eens in januari 2013 op en werd daarbij fout vertaald. Het leverde de nogal curieuze naam iPhone Math op. Dat bleek achteraf (zoals te voorspellen was) een loos gerucht. Als de ontdekkingen van Macotacara kloppen komt er geen opvolger voor de kleurrijke iPhone 5c, die in feite niet meer dan een iPhone 5 in een nieuwe behuizing was.

Beide toestellen op 19 september

Vanuit Frankrijk komt vandaag nog een ander last-minute gerucht. De site iGen.fr beweert dat de beide uitvoeringen van de iPhone 6 op 19 september in de verkoop gaan. Op basis van de planning in eerdere jaren ligt die datum trouwens ook voor de hand. Ook is de datum door partners van Apple al een paar keer bevestigd, al dan niet vrijwillig. Apple begint de verkoop van iPhones meestal op de tweede vrijdag na de aankondiging, dus dat zou dit jaar 19 september betekenen. Dinsdagavond na 19:00 uur weten we alles.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.