Apple TV webbrowser zichtbaar dankzij hack

Nederlandse ontwikkelaar krijgt webbrowser werkend op Apple TV

Nederlandse ontwikkelaar jvanakker is erin geslaagd om een webbrowser op de Apple TV 4 werkend te krijgen.

Apple TV webbrowser zichtbaar dankzij hack

De Apple TV 4e generatie heeft geen webbrowser, maar als je wilt kun je toch een browser werkend krijgen op tvOS. De Nederlandse ontwikkelaar jvanakker heeft het voor elkaar gekregen. Hij moest daarvoor wel wat hacken en gebruikte een private API van Apple. De code van het project is te vinden op GitHub.

Met de browser kun je door webpagina’s bladeren. Bedienen doe je met de Siri Remote, waarbij je midden op het touchpad drukt om de cursor zichtbaar te maken. Druk je op de menuknop dan ga je terug naar de vorige pagina, net zoals bij de normale bediening van de Apple TV. Met de Play/Pauze-knop kun je URL’s invoeren in een adresbalk.

Het is niet toegestaan om webbrowsers te maken voor de Apple TV, ook niet binnen een app. Apple verbiedt namelijk de daarvoor noodzakelijke UIWebViews. Daardoor heeft het geen zin om op basis hiervan een app te maken en die in te dienen bij de App Store. Toch is het leuk om te zien dat het wél haalbaar is. Wie het zelf wil proberen moet de app via sideloading en Xcode op de Apple TV zetten en een bestand in tvOS aanpassen. Op eigen risico, uiteraard.

De bekende ontwikkelaar Steven Troughton-Smith werkt ook aan een tvOS Browser-project, dat eveneens op GitHub te vinden is. Aan dit project heeft jvanakker ook bijgedragen. De webbrowser die we hier bespreken is een afgeleide (‘fork’) van dit project.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2015, 19:10
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple tv, hack, tvos, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.