‘Apple TV niet langer hobby, grote veranderingen op komst’

De Apple TV is binnenkort niet langer een hobby meer voor Apple. Er zouden grote veranderingen op komst zijn.

apple tv hdmiDe Apple TV ondergaat mogelijk binnenkort grote veranderingen waardoor het apparaatje de status van hobby zal ontgroeien. Apple test momenteel verschillende nieuwe mogelijkheden voor het apparaat, zo weet 9to5Mac te melden. Er zou onder meer gekeken worden naar de mogelijkheid om een router in de set-top-box te integreren. Ook zou Apple geïnteresseerd zijn om de Apple TV als tv-ontvanger te laten fungeren. Bovendien zouden recente wijzigingen in Apple’s online store wel eens op grote veranderingen kunnen wijzen. Eerdere berichten wezen erop dat Apple in de eerste helft van 2014 een nieuwe Apple TV op de markt zou willen brengen.

Apple lijkt plannen te hebben om van de Apple TV een serieuze productcategorie te gaan maken. Lange tijd was het kleine apparaatje voor Apple niet meer dan een ‘hobby’. Dat grote veranderingen aanstaande zijn, blijkt volgens de 9to5Mac onder meer uit recente wijzigingen in Apple’s online store. In aanloop naar Valentijnsdag heeft de Apple TV daarin een complete eigen categorie gekregen, naast de iPad, iPhone, Mac en iPod.

Apple Store - Apple TV

Volgens bronnen van de site heeft Apple verschillende nieuwe mogelijkheden voor de Apple TV overwogen en al of niet getest. Zo zou er onder meer gekeken zijn of het mogelijk is om de Apple TV te combineren met een AirPort Express. Met andere woorden: een geïntegreerde draadloze modem-routercombinatie onafhankelijk van het bestaande netwerk. Daarmee zou de Apple TV een eigen netwerk kunnen opzetten, zoals ook door bijvoorbeeld Sonos-apparaten wordt gedaan. De verschillende Sonos-players kunnen niet onderling over het standaard draadloze netwerk communiceren. Dit zou met name ten goede kunnen komen aan de kwaliteit en stabiliteit van audio- en videostreaming. Het netwerk en het apparaat bevinden zich dan namelijk in dezelfde ruimte. Bovendien is het eenvoudiger voor de gebruiker, die dan alleen nog een netwerkkabel hoeft in te prikken.

Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple een losse televisie op de markt wil brengen. Maar Apple heeft ook een versie van de Apple TV getest die tv-tuner ingebouwd heeft. Dit is een opvallende maar eigenlijk ook logische keuze. Daarmee zou de Apple TV kunnen samenwerken met bestaande apparatuur van kabelaars zodat je bijvoorbeeld met een Apple-interface televisie kunt kijken. Al is de vraag wel hoe makkelijk dit internationaal uitgerold kan worden. De nieuwe Apple TV zou op een vernieuwde versie van iOS gaan draaien en mogelijk ook met apps en games gaan werken, zo wist 9to5Mac eerder te melden. Het nieuwe apparaatje zal “waarschijnlijk” een focus op gaming hebben en met met iPads en iPhones en iPod touches en mogelijk ook MFi-controllers te besturen zijn. Ook werd er gesproken over een eigen App Store, al is dat nog niet helemaal zeker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2014, 20:41
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, gaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.