Apple TV demo

Wat moet Apple met dit Apple TV-achtige apparaatje met NFC?

Komt er een nieuwe Apple TV met NFC? De Amerikaanse instantie FCC heeft een nieuw Apple-product bekeken en beoordeeld die veel weg heeft van de Apple TV, maar uitgerust is met NFC en Bluetooth. Wat zou dit kunnen zijn?

Apple TV demo
De FCC (Federal Communications Commission) is een Amerikaanse instantie die goedkeuring moet geven voor allerlei producten op het gebied van telecommunicatie, voordat deze op de markt mogen verschijnen. Zo af en toe lekt er via deze instantie informatie naar buiten over nog niet aangekondigde producten. Dankzij de Franse site Consomac is er informatie van de FCC verschenen over een nog niet aangekondigd Apple-product. Deze zou uitgerust zijn met Bluetooth en NFC en het formaat hebben van de vierde generatie Apple TV. Wat zou dit voor een product kunnen zijn?

Apparaat van Apple TV-formaat met NFC

In onderstaande tekening, die afkomstig is van de FCC, is een deel van dit apparaatje te zien. Het toestel zou modelnummer A1844 hebben, een nummer dat nog niet eerder gebruikt is voor een Apple-product. De vierde generatie Apple TV heeft modelnummer A1625, terwijl de derde generatie aangeduid wordt met A1427 of A1469. Ook de schroefjes zoals deze in de tekening te zien zijn, lijken veel op die van de Apple TV. Qua nummering past A1844 dus wel in dit rijtje, maar het is maar de vraag of het hier wel gaat om een nieuwe Apple TV.

Apple-apparaat met modelnummer A1844, getest door FCC.

De stroomtoevoer is bij dit nieuwe apparaat bijvoorbeeld anders dan bij de huidige Apple TV. Dit nieuwe apparaat draait tussen de 5.5V en 13.2V, terwijl dit bij de vorige Apple TV 12V is. De hoeveelheid milliampère ligt bij het geregistreerde product ook lager dan bij de huidige Apple TV: 700mA ten opzichte van 920mA. Bovendien is deze nieuwe versie in ieder geval uitgerust met Bluetooth en NFC. Laatstgenoemde ontbreekt in de nieuwste Apple TV. Een Wi-Fi-test is niet uitgevoerd, waardoor het erop lijkt dat dit product geen draadloze verbinding met het internet kan leggen.

NFC wordt door Apple momenteel alleen gebruikt voor Apple Pay. Een logische verklaring zou dan ook zijn dat dit nieuwe product in verband staat met Apple’s betaaldienst. Denk bijvoorbeeld aan een betaalterminal voor de ontvangende partij voor het gebruik van Apple Pay. Apple verkoopt momenteel in de Apple Store al betaalterminals voor kleine zelfstandige met optie voor Apple Pay, zoals de Payleven.

Alle bestanden omtrent dit onaangekondigde Apple-product vind je op de website van de FCC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2016, 11:18
Categorie Apple
Onderwerpen apple tv, fcc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.