tvStorage vrije opslagruimte op Apple TV

Zo controleer je gebruikte opslagruimte op de Apple TV

De app tvStorage laat voor 99 cent zien hoeveel opslagruimte geïnstalleerde apps op de Apple TV innemen. Ook kun je de app System Activity Monitor gebruiken voor meer technische info.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Een van de vreemdste functies die Apple op de Apple TV achterwege heeft gelaten, is een optie om te kijken hoeveel geheugen er nog vrij is. Je zult zelf handmatig moeten optellen hoeveel ruimte de geïnstalleerde apps innemen, om te achterhalen of 32GB genoeg is. Een nieuwe app met de naam tvStorage helpt je uit de brand.

Update 7 november: we adviseren om de app tvStorage voorlopig niet te installeren. De app blijkt een bug te bevatten, waardoor de gebruikte opslagruimte bij iedereen gelijk lijkt. De ontwikkelaar werkt aan een oplossing.

Update 8 november: er is inmiddels een update van de app uit, die de juiste opslagruimte weergeeft. Daardoor is de app alsnog een aanrader.

Apps verwijderen van Apple TV

tvStorage: zoveel ruimte is er nog vrij

tvStorage kost €0,99 en is gemaakt door ontwikkelaar Theodore Gerold. Eigenlijk is het jammer dat je een aparte app moet aanschaffen om te zien hoeveel ruimte je al hebt verbruikt, want we vinden dat het een standaardfunctie op de Apple TV zelf zou moeten zijn. In betaversies van tvOS zat die functie er ook in: met een cirkeldiagram zag je hoeveel ruimte in beslag was genomen door apps. In de consumentenversie van tvOS is die optie verdwenen. Je kunt nu domweg zien welke apps er geïnstalleerd zijn.

tvStorage vrije opslagruimte op Apple TV

tvStorage is eigenlijk vrij simpel: de app bevat slechts één scherm waarop je de totale hoeveelheid geheugen kunt aflezen. Ook zie je hoeveel opslagruimte er al is gebruikt, hoeveel er nog vrij is en welk percentage wordt ingenomen door apps.

System Activity Monitor

Ook handig: System Activity Monitor

iDownloadblog installeerde de app en kwam erachter dat er in ieder geval iets mis is met het berekenen van de totale hoeveelheid opslagruimte. Op een 64GB Apple TV zou maar 27 GB vrij zijn voor zelfgekozen apps, terwijl het in werkelijkheid rond de 59GB zou moeten liggen. Hopelijk wordt dit snel opgelost. Een andere app met de naam System Activity Monitor laat nog meer informatie zien over de Apple TV, zoals CPU-gebruik en werkgeheugen. Die app kost eveneens €0,99 en laat op bovenstaande afbeelding zien dat er van de 64GB nog 51,75GB vrij is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 12 november: Een update van de app zorgt ervoor dat eerdere problemen met weergave van opslagruimte, zijn verholpen.
  • 2015 - 08 november: Advies toegevoegd om tvStorage voorlopig niet te installeren vanwege een bug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2015, 14:06
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerpen apple tv, opslagruimte

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.