Eddy Cue, interview met CNN

Eddy Cue: ‘Zenderpakketten aanbieden is al mogelijk met huidige Apple TV’

Topman Eddy Cue vindt dat de Apple TV een revolutie kan veroorzaken. Providers kunnen bovendien al zenderpakketten aanbieden via de Apple TV.

Eddy Cue, interview met CNNJe ziet het misschien nog niet, als je de Apple TV uitpakt en in gebruik neemt. Behalve een nieuwe remote en de mogelijkheid om apps te installeren, is de Apple TV 4 niet dé revolutie die iedereen had verwacht. Maar we moeten geduld hebben, aldus Apple-topman Eddy Cue. Die revolutie komt er wel degelijk aan. Straks kunnen we alles kopen, op de manier die wij willen… al moet je er nog wel gewoon voor betalen.


Cue werd geïnterviewd door CNN-correspondent Brian Stelter, ter gelegenheid van de nieuwe Apple TV. Hij beschreef de vierde generatie Apple TV daarbij als een “add-on voor veel mensen”, aangezien je voor het kijken van televisie nog steeds een kabelabonnement nodig hebt.

Zenderpakketten al mogelijk

Vorige week zond CNNMoney al een gedeelte van het interview uit (zie video). Nu hebben ze nog wat interessante uitspraken uit de rest van het interview opgetekend. Cue zegt dat de nieuwe Apple TV zenderpakketten kan aanbieden van bijvoorbeeld Comcast, een provider die vergelijkbaar is met het Nederlandse Ziggo.

“Hoe zit het met het kopen van een heel kabelpakket, inclusief CBS, via de TV?” wilde de interviewer weten. Cue: “Als Comcast of elke andere provider dat wil doen, kunnen ze dat met de huidige Apple TV al doen.”

Hij vervolgde:

We want to get to the point where customers are able to buy whatever they want, however they want. We’re not fixed into ‘There’s only one way to buy it.’ Just like we’ve done with the App Store, where there have been things that have been free; things that you subscribe to; things that you pay for; things that are in-app. All of those capabilities will be here and we want that market to be able to develop.

Het interessante aan deze uitspraak is dat Cue zich daarmee eigenlijk tegenspreekt. Juist bij de App Store is er sprake van ‘There’s only one way to buy it’: je kunt alleen apps downloaden via Apple zelf.

Apple’s tv-dienst: ooit of nooit

Cue’s uitspraken zijn een aanwijzing voor een streaming tv-dienst, waar al een tijdlang over wordt gesproken. Het zou daarbij gaan om een zenderpakket van zo’n 25 kanalen, waar de Amerikanen in de toekomst rond de $40 per maand voor moet betalen. Amerikaanse netwerken zoals ABC, CBS, NBC en FOX doen mee. Als de onderhandelingen voorspoedig verlopen kan de tv-dienst van Apple in 2016 van start gaan. Maar er is ook nog een kans dat alles afketst.

https://www.iculture.nl/uitleg/itv/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.