iCulture iKids logo

iKids week 45: Bollo, Quiver en BeatNiks

In de iKids van deze week gaan we tekeningen tot leven brengen met Quiver, houden we een speurtocht met Bollo de beer en verzorgen we monsters in BeatNiks.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Op de iPad spelen is voor veel kinderen de normaalste zaak van de wereld, maar er bestaan kinderactiviteiten die nooit door technologie kunnen worden vervangen. Lekker tekenen bijvoorbeeld. Dat zagen de makers van Quiver waarschijnlijk ook in, toen ze besloten om ouderwetse kleurplaten met Augmented Reality tot leven te wekken. Een mooie combi, wat ons betreft. Maar ook Bollo is de moeite waard. In die app kunnen kinderen met de geestige beer van televisie op stap. Tot slot bespreken we BeatNiks, een applicatie met kleurige monstertjes die je kan aankleden, voeren en wassen. Een vrolijke én muzikale app.

Quiver

Quiver Het bijzondere Quiver kan kleurplaten van kinderen tot leven laten komen met behulp van Augmented Reality. Het idee is simpel maar goed: zoek een kleurplaat in de app zelf of via de website, print hem uit en kleur hem in. Richt vervolgens de camera van de iPad erop en zie hoe een tekening ineens driedimensionaal wordt. Zo kan het gebeuren dat de teddybeer die jouw kind nét heeft ingekleurd een seconde later ineens over het papier wandelt. Tof om te zien. Een groot aantal kleurplaten is gratis, maar voor sommige designs moet je betalen. Deze app staat al een tijdje in de App Store, maar heeft kort geleden meer interactieve functies gekregen. Des te meer reden om Quiver, dat on- en offline spelen zo mooi combineert, eens te installeren.

Bollo

Televisiebeer Bollo heeft sinds kort een eigen applicatie, die in korte tijd veel enthousiaste App Store beoordelingen kreeg. De app van Bollo heeft ook veel te bieden: kinderen kunnen in het animatieverhaal een speurtocht uitzetten, muziek maken met alle bosdieren, losse filmpjes van Bollo bekijken, én een potje zoek de verschillen spelen. En o ja, de app is ook nog gratis. Zeker proberen dus, ook als jouw kinderen nog geen Bollo-fans zijn. Deze app is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar en maakt geen gebruik van in-app aankopen.

Bollo

BeatNiks

Een muzikale app met een originele aanpak, dat zien we graag. In BeatNiks kunnen kinderen van 9 jaar en ouder een fantasiehuisdier kiezen, waarbij de vorm, kleur en persoonlijkheid van het beestje bepalen wat voor muziek hij maakt. Kinderen kunnen dit monstertje vervolgens verzorgen en vermaken, net zoals dat vroeger bij de Tamagotchi gebeurde. Zo groeit de BeatNik uiteindelijk uit tot een volwassen monster, waarmee kinderen muziek kunnen maken en mini-games kunnen spelen. Na de laatste update kunnen kinderen zelfs outfits en meubels voor hun huisdieren kiezen, die bij het muzikale imago van hun monstertjes passen. Ook deze app kun je gratis uitproberen, dus sla je slag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:53
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.