Apple-TV-Nederland

Nieuwe Apple TV werkt met Bluetooth oordopjes en speakers

In een uitgebreide unboxing en testvideo zijn de nieuwe functies van de vierde generatie Apple TV goed te zien. Zo koppel je gemakkelijk je Bluetooth headset of speaker, en is de Apple TV erop vooruit gegaan op het gebied van toegankelijkheid.

Apple-TV-Nederland
9to5Mac heeft een exemplaar van de nieuwe Apple TV in handen en benut die kans om de vierde generatie Apple TV eens goed te bekijken. Tijdens deze unboxing en test hebben ze enkele nieuwe functies ontdekt of bevestigd gekregen.

Tijdens het uitproberen van de nieuwe Apple TV bleek dat Bluetooth hoofdtelefoons en speakers wel degelijk ondersteund worden en dat de Apple TV een nieuwe Night Mode krijgt, speciaal als je in het donker kijkt. Ook gaat Apple’s gadget voor je televisie er flink op vooruit op het gebied van toegankelijkheid.

Koppel gemakkelijk je Bluetooth-apparatuur
In de Instellingen-app op de Apple TV kun je heel gemakkelijk de Bluetooth-optie aanvinken om je apparaten eraan te koppelen. Hierdoor is het gemakkelijk om een draadloze koptelefoon of speaker met de Apple TV te verbinden, of een Bluetooth controller als je wilt gaan gamen.

Ook de instellingen voor toegankelijkheid zijn op de schop gegaan. Zo kun je nu naast een voice-over ook de tekst aanpassen, het contrast verhogen, bewegingen op het scherm verminderen en inzoomen. Deze toegankelijkheidsfuncties schakel je gemakkelijk in en uit door drie keer achter elkaar op het touchpad van de afstandsbediening te tikken.

Je iPhone verbinden met de nieuwe Apple TV gaat heel gemakkelijk. Zolang je iOS 9.1 op je iPhone hebt draaien, hoef je hem alleen maar in de buurt van de Apple TV te houden om de apparaten aan elkaar te koppelen.

Apple TV unboxing en eerste indruk

In onderstaande video is de uitgebreide video van 9to5Mac te zien, waarin je een goede indruk krijgt van tvOS, het nieuwe besturingssysteem van de Apple TV dat op iOS gebaseerd is. Dit moet het gemakkelijk maken voor ontwikkelaars om apps over te zetten van iOS naar tvOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2015, 11:46
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen apple tv, bluetooth, unboxing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.