Apple-TV-achterkant

Deze poorten zitten (niet) op de nieuwe Apple TV

De vierde generatie van de Apple TV ziet er vooral op de achterkant anders uit. Zo ontbreekt er een belangrijke poort, omdat deze plaats moest maken voor een andere.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Apple-TV-achterkant
De vierde generatie Apple TV ziet er haast identiek uit als zijn voorganger, maar heeft aan de achterkant wel een flinke make-over gekregen. Zo ontbreekt de optische digitale audiopoort en is de micro-USB-aansluiting vervangen door een USB C-poort. Wat houden deze veranderingen in?

Het ontbreken van een optische digitale audiopoort is slecht nieuws voor mensen die een home cinema-set hebben of muziek luisteren via de Apple TV. Het is hierdoor namelijk niet meer mogelijk om een gangbare audiokabel (ook wel S/PDIF of TOSLINK genaamd) aan te sluiten.

iCulture-lezer Martijn schreef ons:

Voor mij is dit een erg vervelend probleem, want wat heb je aan Apple Music als je het niet via je audioset kan luisteren? Dat zou betekenen dat altijd je tv moet aanstaan of dat je een duur kastje moet kopen om het geluid en beeld te splitten?

Als andere iCulture-lezers daar een slimme oplossing voor weten, horen we dat natuurlijk graag.

Audio via losse ontvanger, HDMI of HDTV

Het lijkt erop dat je een versterker of losse ontvanger (converter of audio extractor) moet gebruiken, om muziek te kunnen luisteren. Een andere optie is om je Apple TV aan te sluiten op de HDMI-aansluiting van je audiosysteem (voor zover aanwezig). Heb je een Sonos PlayBar, dan zou je die kunnen aansluiten op de televisie om naar muziek te kunnen luisteren, of je sluit de Apple TV op de HDMI-poort van de HDTV aan, maar dan moet je de televisie wel steeds inschakelen. Je zou ook de muziek via Bluetooth kunnen streamen, maar dat komt de kwaliteit waarschijnlijk niet ten goede.

Apple TV 3e generatie poorten.
De 2e en 3e generatie Apple TV. 1 = IR-ontvanger, 2 = statuslampje, 3 = poort voor netsnoer, 4 = HDMI-poort, 5 = micro-USB-poort, 6 = optische digitale audiopoort, 7 = Ethernetpoort.

Vergelijking met Apple TV 2e en 3e generatie

Voorheen had de Apple TV 2e en 3e generatie een micro-USB-poort voor diagnostische toepassingen. Die is vervangen door een USB C-poort. Dit maakt de Apple TV dus het tweede Apple-apparaat met een USB-C poort. De andere grote verandering is dus het verdwijnen van de optische audiopoort.

Intern heeft de vierde generatie Apple TV een 64-bits A8-chip, Bluetooth 4.0, ondersteunt hij 802.11ac Wi-Fi met MIMO en heeft hij een infraroodontvanger voor de afstandsbediening. De nieuwe Apple TV is vanaf eind oktober beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2015, 21:20
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.