Apple TV remote bediening voor games.

Apple TV-games moeten altijd speelbaar zijn met Apple TV Remote

Apple heeft de regels rondom Apple TV-games gewijzigd. Games moeten altijd speelbaar zijn met de Apple TV Remote, ook als een game complexe bediening heeft.

Apple TV remote bediening voor games.
Games op de Apple TV moeten altijd speelbaar zijn met de Siri Remote of Apple TV Remote. Ontwikkelaars mogen niet verplicht stellen dat je een gamecontroller moet hebben. Dat zorgt voor beperkingen bij games, die het beste met en controller te bedienen zijn.

Eerder: gamecontroller verplicht stellen mag

Het lijkt erop dat Apple het beleid rondom gamecontrollers in de afgelopen dagen heeft gewijzigd, want eerder was het nog wel mogelijk om games te maken, die alleen met een controller te bedienen waren. Op 9 september stond in de documentatie van Apple:

apple-tv-games-controller-verplicht
Via: @rustym

Nu: gamecontroller is altijd optioneel

Nu blijkt dat Apple de voorwaarden heeft aangepast. Het gebruik van gamecontrollers is optioneel, ontwikkelaars kunnen ze niet verplichten.

De nieuwe tekst luidt:

Your game must support the Apple TV remote. Your game may not require the use of a controller.

siri-remote-apple-tv-4Vanuit het perspectief van gebruikers klinkt dat logisch, want je wilt niet gedwongen worden om een extra stuk plastic aan te schaffen. Maar voor ontwikkelaars is het onhandig: er zijn games met complexe bediening, die niet zomaar aan te passen zijn voor de nieuwe remote. Er zitten namelijk nauwelijks knopjes op. Sommige games zullen te ingewikkeld zijn voor de remote, zodat Apple ze zal afwijzen. Andere games krijgen misschien een bediening die zo onhandig is, dat je huilend naar de tv-kast kruipt om een gameconsole met fatsoenlijke bediening tevoorschijn te halen.

Apple zegt het zelf ook in één van de programmeergidsen voor tvOS:

The Apple TV remote has the limited capability to act as a game controller.

Touchpad als D-pad

Het touchpad van de remote kan worden gebruikt als D-pad voor analoge invoer. Om de A-knop te gebruiken druk je stevig op het touchpad. De Play/Pauze-knop doet dienst als X-knop. Ook kun je zelf kiezen of je de remote staand of liggend wilt gebruiken; de bediening past zich daar dan op aan.

Op de website van Apple is uitgebreide informatie te vinden hoe je je game werkend krijgt met gamecontrollers.

Beperkingen Apple TV

De Apple TV heeft nog wel meer beperkingen, zoals we eerder vandaag in een artikel schreven. Zo kun je nauwelijks sociale media-functies gebruiken en zit er ook geen webbrowser op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2015, 19:45
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple tv, games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.