Apple TV met Apple TV Remote en tvOS.

Apple TV-apps nu ook op iTunes-webpagina’s te bekijken

Je kunt nu ook op de webversie van iTunes Apple TV-apps bekijken. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om meer informatie te lezen over een app die exclusief gemaakt is voor de Apple TV.

Apple TV met Apple TV Remote en tvOS.De vierde generatie Apple TV heeft een eigen App Store waar je alle aanwezige apps kunt downloaden en bekijken. Er was tot nu toe geen andere manier om te zien welke apps er zoal beschikbaar zijn. Daardoor kon je ook niet met een linkje anderen attenderen op een interessante app. Ontwikkelaars die een Apple TV-app hadden gemaakt moesten gebruikers doorverwijzen naar de zoekfunctie op de Apple TV om apps te vinden. Daar komt vanaf vandaag verandering in, zo ontdekten we op de redactie van iCulture. De Apple TV-apps hebben een eigen pagina gekregen op de webversie van iTunes.

Apple TV-apps in webpagina van iTunes

De mogelijkheid om Apple TV-apps te bekijken via de iTunes-website is goed nieuws voor ontwikkelaars. Hierdoor kunnen ze linken naar een specifieke pagina, zodat gebruikers niet meteen naar hun Apple TV hoeven te gaan om meer te weten te komen over een Apple TV-app. Een voorbeeld is de app Apple Events van Apple zelf, waarmee je alle livestreams van Apple-keynotes kunt bekijken. Je vindt de pagina van deze Apple TV-app nu dus ook in de webversie van iTunes. Het blijft echter lastig om deze apps te ontdekken, omdat de links alleen te vinden zijn via een omweg, bijvoorbeeld een zoekopdracht via Google.

Apple TV-apps zijn nu ook te bekijken via de webversie van iTunes.

Beperkte informatie
Helaas kun je momenteel nog niet veel anders dan informatie lezen over de desbetreffende app. Zo is er geen knop om de app bijvoorbeeld alvast te downloaden en is er ook geen link te zien naar de desktopversie van iTunes. In de aparte iTunes-app op Mac en Windows kun je dus ook nog niet zoeken naar Apple TV-apps. Bovendien laten universele apps die werken op zowel de iPhone, iPad en Apple TV, nog steeds alleen screenshots zien van de iOS-versies van de app. Wel kun je al sinds enige tijd zien of een app geschikt is voor de Apple TV dankzij de aanduiding op de appspecifieke pagina.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2016, 18:24
Categorie Apps
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.