Apple TV met Netflix

iOS App Store laat zien of apps ook op Apple TV beschikbaar zijn

Apple laat voortaan in de App Store zien of er een Apple TV-app bij een iOS-app hoort. Zo kun je bijvoorbeeld snel zien of je een game op beide platformen kunt spelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV met NetflixApple heeft in de App Store een nieuwe functie toegevoegd. Bij iOS-apps kun je voortaan zien of het gaat om een universele app waar ook een Apple TV-versie bij hoort. Het lijkt nog te gaan om een experimentele functie, want de term die Apple momenteel hanteert om de Apple TV-app te herkennen is ‘SF.UniversalAppleTV’, in plaats van simpelweg ‘Apple TV’.

In de App Store was al langer te zien of er een app voor de Apple Watch beschikbaar is. Ontwikkelaars kunnen universele apps maken die zowel op de iPhone, iPad, Apple Watch en Apple TV werken, waar gebruikers maar eenmalig voor hoeven te betalen. Je ziet dus meteen op welke platformen een app beschikbaar is. Universele apps die zowel op iOS als Mac werken, zijn niet mogelijk. Je moet dan altijd nog vanuit twee verschillende App Stores de app downloaden.

Apple TV compatibele apps

Uiteindelijk moet je bij de Apple TV ook nog wat moeite doen, want de app wordt niet automatisch op al je apparaten geïnstalleerd. Apple is langzamerhand bezig om functies toe te voegen aan de App Store op de Apple TV, zoals hitlijsten en categorieën. Beide werken in de Nederlandse App Store nog niet goed: de hitlijsten zijn soms leeg en de categorieën zijn in Nederland nog niet zichtbaar. Met ruim 2.000 apps is het echter dringend nodig dat Apple wat meer overzicht aanbrengt in het aanbod. Deze week verscheen tvOS 9.1 met onder andere ondersteuning voor de Remote-app voor iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2016, 14:19
Categorie Apps
Onderwerpen app store, apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.