Chris Porritt

“Chris Porritt (ex-Tesla) is de nieuwe leider van Project Titan”

Project Titan heeft mogelijk een nieuwe manager: Chris Porritt stapte over van Tesla naar Apple's Special Projects. Eerder werkte Porritt voor de Britse automaker Aston Martin, waar Jony Ive fan van is.

Apple heeft voormalig Tesla-topman Chris Porritt in dienst genomen, om te werken aan ‘speciale projecten’. Gezien de achtergrond van Porritt is de kans groot dat hij werkt aan Apple’s geheime autoproject Titan. Porritt was Vice President of Vehicle Engineering bij Tesla en werkte daarvoor bij Aston Martin.

Chris Porritt

Bij deze Britse autofabrikant was hij tot 2013 aangesteld als Chief Engineer, waar hij verantwoordelijk was voor de One-77, V12 Zagato en Aston Martin DB9. Misschien is het toeval, maar Jony Ive blijkt ook een zwak te hebben voor Aston Martin: de Apple-designer heeft een aantal modellen in zijn garage staan.

Chris Porritt: van Aston Martin naar Tesla

Het gebeurt wel vaker dat personeel van Tesla overstapt naar Apple en omgekeerd. Tesla CEO Elon Musk noemde Apple zelfs gekscherend de Tesla-begraafplaats. “Ze nemen mensen aan die wij hebben ontslagen”, aldus Musk. Dat zou bij Porritt ook het geval kunnen zijn; er zaten een aantal maanden tussen zijn vertrek bij Tesla en de aanstelling bij Apple. Porritt werkte bij Tesla aan de modellen S en X. Volgens zijn LinkedIn-pagina werkt hij nog steeds voor Tesla.

Tesla Model S

Nieuwe leider voor het Apple Car-team?

Mogelijk is Porritt de nieuwe leider van Project Titan, het Apple Car-project. Eerder dit jaar verloor het team Steve Zadesky, de man die het team volgens de geruchten leidde. Door de komst van Porritt haalt Apple een van de meest ervaren auto-experts binnen, iemand die geknipt zou zijn om de ontwikkeling van een elektrische auto te leiden.

Porritt’s nieuwe rol heet op papier ‘Special Projects Group PD Administrator’, een term die opzettelijk vaag is gehouden. Eerdere medewerkers die afkomstig waren van Tesla kwamen ook op de loonlijst als ‘Special Projects’-medewerker. Inmiddels is duidelijk dat Porritt in ieder geval een leidinggevende rol heeft. Twee bekende medewerkers moeten aan hem rapporteren, namelijk Albert Golko en Emery Sanford. Golko is Product Development Engineering Director en Sanford wordt in diverse patenten genoemd. Hij werkte in het verleden nauw samen Zadesky.

Gisteren circuleerden geruchten dat Apple plannen heeft om de Apple Car in Oostenrijk te laten bouwen en dat Apple auto’s wil maken die je kunt delen of huren, in plaats van aanschaffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2016, 18:22
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple car, project titan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.