Apple TV 7.0 beta 2 nu te downloaden

Apple heeft Apple TV 7.0 beta 2 beschikbaar gesteld. Wat heeft Apple allemaal toegevoegd in deze nieuwe beta? Je leest het hier.

Apple TViOS 8 beta 3 voor de iPhone, iPad en iPod touch is niet de enige software-update die Apple op het moment test: ook Apple TV 7.0 wordt uitbundig aan de tand gevoeld. De tweede betaversie van Apple TV 7.0 is nu ook beschikbaar gesteld – hoogstwaarschijnlijk met veel bugfixes, probleemoplossingen en wellicht zelfs een aantal nieuwe functies. Apple TV 7.0 zal mogelijk een aantal functies gaan delen met iOS 8 voor iDevices. Daarnaast stelde Apple nieuwe betaversies van Zoek mijn iPhone en Zoek mijn Vrienden beschikbaar aan ontwikkelaars.


De nieuwe beta van Apple TV 7.0 is beschikbaar in het Apple Dev Center. Eenmaal gedownload kan de update worden geïnstalleerd met behulp van iTunes. Mogelijk is de update ook te downloaden als software-update vanuit het instellingenscherm van de Apple TV. Daarvoor zou dan wel beta 1 van software-update 7.0 vereist zijn.

Apple werkt vaak gelijktijdig aan betasoftware voor iOS-apparaten en voor de Apple TV. De software voor de Apple TV is ook een aangepaste versie van iOS, ontworpen om op de tv bekeken te worden. De Apple TV heeft echter al lange tijd geen visuele update gekregen: in nieuwe versies zitten voornamelijk nieuwe functies die de samenhang met nieuwe iOS-updates moeten behouden. In Apple TV 7.0 beta 1 zat bijvoorbeeld Family Sharing, een functie die in eerste instantie voor iPhone, iPad en iPod touch werd gepresenteerd tijdens WWDC 2014.

Mogelijk zal de Apple TV uiteindelijk ook ondersteuning krijgen voor Handoff. Deze nieuwe functionaliteit maakt het mogelijk om content op je iPhone, iPad, iPod of Mac naar je televisie te sturen. Deze nieuwe techniek lijkt op AirPlay, maar steekt toch iets anders in elkaar: met Handoff stream je namelijk geen video, maar wordt iets zelfstandig op de Apple TV getoond.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.