MacBook USB-C

‘Apple heeft USB-C uitgevonden’

Apple heeft zelf de USB-C-aansluiting op de nieuwe MacBook uitgevonden, en het idee weggegeven zodat iedereen het kan gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

MacBook USB-CApple’s nieuwe MacBook wist bij de aankondiging voor wat ophef te zorgen. Het apparaat heeft namelijk maar één USB-poort, waarvoor ook nog eens de nieuwe USB-C-standaard wordt gebruikt. Een USB-aansluiting die schijnbaar door Apple zelf is uitgevonden.

Officieel is de USB-C-aansluiting eind 2013 geïntroduceerd door de organisatie verantwoordelijk voor de USB-specificatie. Er werd daarom ook van uitgegaan dat het een uitvinding van deze partij was, en dat Apple slechts gebruikmaakte van de nieuwe standaard. Apple-kenner John Gruber vertelde echter tijdens een podcastaflevering van The Talk Show dat het iets anders zit:

Ik kan niet zeggen van wie ik het hoorde, laten we ze “goed geïnformeerde vogeltjes” noemen. Maar USB-C is een uitvinding van Apple die ze aan de beheerders van de USB-standaard gaven. Daarbij is afgesproken dat Apple hier niks over mag zeggen. Ze gaan het niet in het openbaar erkennen, maar ze hebben USB-C zelf bedacht. Apple wilde dat dit de nieuwe standaard werd.

Gruber staat bekend om zijn nauwe connecties bij Apple. Zijn uitspraak plaatst de introductie van een MacBook met USB-C in een nieuw daglicht. Apple heeft zelf de kleinere USB-poort bedacht en aan de Mac toegevoegd, en deze aansluiting vervolgens de nieuwe standaard gemaakt door het idee weg te geven. Hierdoor kunnen andere laptopfabrikanten en accessoiremakers er gebruik van maken, zodat hopelijk alle apparaten in de toekomst een USB-C-aansluiting bevatten.

Apple zou USB-C hebben uitgevonden, maar was uiteindelijk niet het enige bedrijf dat er aan werkte. In een document staan alle partijen die bij USB-C verwikkeld waren.

Lees ook: USB-C in de nieuwe MacBook: dit moet je weten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2015, 12:21
Categorie Geruchten
Onderwerpen macbook, usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.