‘De Apple TV 4 kan Picture in Picture makkelijk aan’

Een ontwikkelaar heeft een tvOS-app gemaakt om te laten zien dat de Apple TV 4 het gemakkelijk aankan om Picture in Picture te ondersteunen. Zou Apple de functie ooit toevoegen?
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Picture in Picture Apple TV

Met Picture in Picture kunnen iPad-gebruikers een video verkleinen, zodat ze een andere app kunnen openen zonder de video te pauzeren. Een dergelijke functie zou perfect passen bij de vierde generatie Apple TV, maar tot dusver heeft Apple Picture in Picture nog niet in tvOS verwerkt. Een app-ontwikkelaar demonstreert dat de hardware van de Apple TV het in ieder geval makkelijk aankan.


iPads kunnen multitasken vanaf iOS 9, maar in tvOS 9.0 was deze mogelijkheid niet aanwezig, terwijl het wel heel handig zou zijn. Zo zou je snel kunnen checken of er een vervolg is gemaakt op de film die je aan het kijken bent, of je speelt een spelletje terwijl een serie in de hoek van je scherm zich afspeelt.

Bekijk ook

Picture in Picture gebruiken op de iPad: zo werkt het

Met Picture in Picture is het mogelijk om video's op de iPad te laten afspelen terwijl je andere apps gebruikt. Deze handige stand is op meerdere manieren te activeren en in deze tip lees je er alles over.

Ontwikkelaar bouwt Picture in Picture-app

Ook ontwikkelaar Steve Troughton-Smith zag het multitasken op de Apple TV wel zitten. Omdat de functie niet standaard aanwezig was, vroegen sommige gebruikers zich af of de A8-chip het wel in zich had om Picture in Picture te ondersteunen. Daarom knutselde hij een app in elkaar om te laten zien dat de vierde generatie Apple TV krachtig genoeg is om twee apps naast elkaar te laten zien.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

In bovenstaande video demonstreert Troughton-Smith zijn app, die hij niet publiekelijk beschikbaar heeft gemaakt. In de video zie je hoe hij door verschillende kanalen bladert, terwijl de huidige zender gewoon te zien blijft in de rechter onderhoek van het scherm.

Volgens Troughton-Smith heeft Apple de functie wel degelijk overwogen, maar is het geschrapt omdat ze haast moeten maken om tvOS op tijd klaar te hebben voor ontwikkelaars tijdens WWDC 2015. Hij sluit dan ook niet uit dat Picture in Picture via een software-update alsnog toegevoegd wordt aan de vierde generatie Apple TV.

Bekijk ook

Dit zijn de nieuwe functies in tvOS 9.2 voor Apple TV

tvOS 9.2 brengt een aantal handige nieuwe functies naar de vierde generatie Apple TV. Welke nieuwe functies kun je allemaal verwachten? In dit artikel vind je een handig overzicht van wat komen gaat.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.