Picture in Picture Apple TV

‘De Apple TV 4 kan Picture in Picture makkelijk aan’

Een ontwikkelaar heeft een tvOS-app gemaakt om te laten zien dat de Apple TV 4 het gemakkelijk aankan om Picture in Picture te ondersteunen. Zou Apple de functie ooit toevoegen?
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Picture in Picture Apple TV

Met Picture in Picture kunnen iPad-gebruikers een video verkleinen, zodat ze een andere app kunnen openen zonder de video te pauzeren. Een dergelijke functie zou perfect passen bij de vierde generatie Apple TV, maar tot dusver heeft Apple Picture in Picture nog niet in tvOS verwerkt. Een app-ontwikkelaar demonstreert dat de hardware van de Apple TV het in ieder geval makkelijk aankan.

iPads kunnen multitasken vanaf iOS 9, maar in tvOS 9.0 was deze mogelijkheid niet aanwezig, terwijl het wel heel handig zou zijn. Zo zou je snel kunnen checken of er een vervolg is gemaakt op de film die je aan het kijken bent, of je speelt een spelletje terwijl een serie in de hoek van je scherm zich afspeelt.

Ontwikkelaar bouwt Picture in Picture-app

Ook ontwikkelaar Steve Troughton-Smith zag het multitasken op de Apple TV wel zitten. Omdat de functie niet standaard aanwezig was, vroegen sommige gebruikers zich af of de A8-chip het wel in zich had om Picture in Picture te ondersteunen. Daarom knutselde hij een app in elkaar om te laten zien dat de vierde generatie Apple TV krachtig genoeg is om twee apps naast elkaar te laten zien.

In bovenstaande video demonstreert Troughton-Smith zijn app, die hij niet publiekelijk beschikbaar heeft gemaakt. In de video zie je hoe hij door verschillende kanalen bladert, terwijl de huidige zender gewoon te zien blijft in de rechter onderhoek van het scherm.

Volgens Troughton-Smith heeft Apple de functie wel degelijk overwogen, maar is het geschrapt omdat ze haast moeten maken om tvOS op tijd klaar te hebben voor ontwikkelaars tijdens WWDC 2015. Hij sluit dan ook niet uit dat Picture in Picture via een software-update alsnog toegevoegd wordt aan de vierde generatie Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2016, 9:56
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen apple tv, multitasking, tvos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.