Braille-apparaat

‘Apple Stores gaan accessoires verkopen voor mensen met een beperking’

Volgens nieuwe geruchten gaat Apple zowel online als in de fysieke Apple Stores accessoires verkopen voor mensen met een beperking. De producten moeten in de eerste drie maanden van 2016 al in de winkels liggen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Braille-apparaatVolgens nieuwe geruchten gaan zowel de online- als de fysieke Apple Stores accessoires verkopen voor mensen met een handicap of beperking. De producten moeten in de eerste drie maanden van 2016 al in de schappen liggen.


Het Japanse Mac Otakara zegt dat deze toegankelijkheids-accessoires voor het einde van maart in de Apple Stores liggen.

Braille Displays en gehoorapparaten?

Welke producten het precies zijn is nog niet duidelijk; ook is het nog de vraag in welke categorieën de accessoires vallen. Apple-producten ondersteunen al meerdere ‘Made For iPhone’-gehoorapparaten en een speciaal braille-display. De Apple Stores verkopen ook al langer accessoires voor de iPhone en Mac, waar deze producten gemakkelijk tussen passen.

Bekijk ook

Met TimeBuzz weten visueel gehandicapten ook hoe laat het is

TimeBuzz voor de Apple Watch zorgt ervoor dat mensen met een visuele beperking ook weten hoe laat het is. Aan de hand van trillingen van de Taptic Engine voelen ze de tijd.

Appel staat erom bekend dat de producten die ze maken zijn aangepast voor mensen met een beperking. Op zowel de iPhone, Apple Watch als de nieuwe Apple TV vind je behoorlijk wat toegankelijkheidsinstellingen. Zo kan de Apple Watch voorlezen wat er op het scherm staat voor mensen met een visuele beperking en kunnen slechthorenden dankzij de Taptic Engine voelen als ze een berichtje binnen krijgen.

Braille-Display

Als Apple zoveel aandacht schenkt aan toegankelijkheid, is het niet zo vergezocht dat de bijbehorende accessoires binnenkort ook in de Apple Store te vinden zijn – al was het maar in de online Apple Store. Het is nog even afwachten of de geruchten kloppen, al krijgen we daar in de komende drie maanden ongetwijfeld meer duidelijkheid over.

https://www.iculture.nl/tips/voorzieningen-toegankelijkheid-handicap-slechthorend-slechtziend/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.