‘Apple Store vervangt vanaf 20 januari je kapotte iPhone 5c-scherm’

Apple vervangt vanaf 20 januari een kapot iPhone 5c-scherm. Dit is goedkoper dan een compleet toestel vervangen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iphone5c-selectieApple kan een kapot iPhone 5c-scherm vanaf 20 januari voor je repareren in de Apple Store. Dan begint volgens 9to5Mac de uitrol van een nieuw reparatiesysteem in bijna alle Apple Stores wereldwijd. Een gerepareerd iPhone 5c-scherm zal je 149 dollar gaan kosten. Wat je in euro’s betaalt is nog niet bekend, maar volgens de bronnen is het goedkoper dan wat er voor een vervangtoestel betaald moet worden. In mei 2013 kostte een nieuwe of gereviseerde iPhone gemiddeld 240 euro bij een vervanging.

De nieuwe schermreparaties zouden een stuk handiger zijn voor iPhone-gebruikers, omdat je na de fix gewoon met je eigen iPhone naar buiten loopt. Je hoeft hierdoor niet meer al je gegevens over te zetten naar een nieuw of gereviseerd model. Een schermvervanging duurt minder dan een uur.

Apple introduceert in eerste instantie alleen het iPhone 5c-reparatiesysteem. Het is daarom nog niet mogelijk om het scherm van de iPhone 5s te laten vervangen, maar een systeem hiervoor zal wel op een later moment uitrollen.

Afgelopen jaar kwamen er al foto’s voorbij van de apparatuur waarmee Apple een vervangen iPhone-scherm kalibreert. Toen was de reparatiedienst nog beperkt tot een paar Amerikaanse Apple Stores, omdat de schermreparaties zich nog in een vroege testfase bevonden.

De aangehaalde bronnen zijn er zeker van dat Apple de iPhone 5c-schermreparaties vanaf 20 januari worden aangeboden in bijna alle regio’s waar zich een Apple Store bevindt. Alleen in Hong Kong en Canada moet er wat langer op de schermreparaties worden gewacht. We hebben Apple gevraagd om bevestiging van het nieuwe systeem in Nederland, maar hebben nog geen reactie ontvangen.

Apple is uiteraard niet de enige partij die schermreparaties biedt: zelfstandige reparatiebedrijven kunnen ook een nieuw scherm in je iPhone laten zetten. Apple’s eigen reparaties kunnen echter onder je garantie vallen, als de schade niet is veroorzaakt door een val. Bovendien valt een Apple Store-schermreparatie hoogstwaarschijnlijk onder Apple’s AppleCare+-verzekering.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2014, 11:28
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, iPhone 5c, reparatie, scherm

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.