IDEO’s Spark Camera is Apple’s gratis App van de Week

Spark Camera voor iPhone en iPad, een fijne video-app van het bekende ontwerpbureau IDEO, is Apple's gratis App van de Week.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

SparkApple heeft video-app Spark Camera uitgeroepen tot App van de Week. Geïnteresseerden kunnen hem nu dus gratis downloaden. Toen Spark verscheen waren wij al onder de indruk van de prachtige interface en de prettige bediening, maar in de tussentijd is de app universeel geworden en heeft hij veel positieve beoordelingen gekregen. Eigenlijk was dat ook wel te verwachten, want als ontwerpbureau IDEO iets ontwerpt of bedenkt is het vaak de moeite waard. Het bureau ontwierp in 1980 de eerste Apple muis voor de Lisa-computer en maakt sindsdien de meest uiteenlopende dingen; van elektronische fietsen tot kinderziekenhuizen.

In Spark Camera kun je 720p HD video’s maken. Houd het midden van je scherm ingedrukt om op te nemen, laat los wanneer een shot ten einde is en druk weer in om met een nieuwe scène verder te gaan. Deze opname-knop is transparant, net als de gehele interface. Dat maakt het filmen erg prettig en eenvoudig. Zodra je de transparante knop loslaat is een scène ten einde, en krijgt deze een eigen kleur. De ring met kleurtjes in je scherm verbeeldt de verschillende scènes en hun lengte. Als de ring vol is zijn is de tijd om en heb je een filmpje. In eerste instantie kon je video’s van maximaal 30 secondes met Spark schieten, maar na gebruikersfeedback is dat verlengd tot 45.

Spark videospark filters

Vervolgens kun je muziek uit je bibliotheek toevoegen en filters over je video’s heen leggen. Dat lastte gaat heel simpel: je trekt de filters als het ware over je video’s heen. Ook handig: je kunt zoveel video’s als je wilt uploaden, een onbeperkt aantal video’s die nog niet af zijn bewaren en altijd je laatste shot verwijderen om hem overnieuw te schieten. Daarnaast kun je video’s zowel in de Spark-galerij als in je filmrol opslaan, en ze gemakkelijk delen via Instagram, Twitter, Facebook, iMessage, en AirDrop. Door een recente update kun je Spark-video’s overigens naar Instagram delen zonder dat er stukken van de fullscreen-opnames worden afgesneden. Met Spark Pro, die normaal €0,89 kost maar nu ook tijdelijk gratis is, kun je bovendien video’s uit je filmrol importeren, de volgorde van losse scènes aanpassen en knippen in het begin of einde van verschillende scènes.

Uiteindelijk heeft Spark Camera dus – net als veel andere video-apps – filters, de mogelijkheid om muziek toe te voegen en integratie met sociale media, maar toch voelt de app echt anders. Volgens ons komt dat door de fijne interface en goed doordachte bedieningsmogelijkheden. Die aspecten maken de app absoluut de moeite waard. Spark Camera ondersteunt de iPhone 4S en hoger.

Downloaden: Spark Camera (tijdelijk gratis, normaal €1,79, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:43
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.