Google werkt aan iOS-app Chromoting: pc bedienen met iPhone

Google werkt aan een iOS-versie van Chromoting, een app waarmee je een computer kunt bedienen met behulp van Chrome.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ChromotingGoogle werkt aan een iOS-versie van Chromoting, een app waarmee je een computer op afstand kunt besturen met behulp van Google Chrome. Dit blijkt uit een gemeld probleem op Google’s Chromiom-website. Chromoting voor iOS bevindt zich op het moment nog in een zeer vroege fase. Google gebruikt bijvoorbeeld standaard iconen en moet nog een uniek design aan de app toevoegen. Google vermoedt dat de iOS-app daarom veel later zal verschijnen dan Chromoting voor Android.

Chromoting nam eerder al de vorm aan van een extensie voor Chrome op computers, waarmee het mogelijk is om een andere computer te bedienen. Tijdens een betatest was het in eerste instantie mogelijk om op deze manier Google’s Chromebooks te bedienen vanuit je computerbrowser.

De iOS-app zal het mogelijk maken om een computer ook te bedienen vanaf je iPhone of iPad. Google is niet de eerste met zo’n dienst: apps zoals Splashtop en LogMeIn bieden een vergelijkbare functionaliteit. Veel van deze apps hebben betaalde onderdelen, maar Chromoting zal waarschijnlijk helemaal gratis te gebruiken zijn.

9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 0:10
Categorie Apple
Onderwerp chrome

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.