Post Plaza Gent

Toch geen Apple Store in postgebouw in Belgische stad Gent

Er komt definitief geen Apple Store in het oude postgebouw in de Belgische stad Gent. Voor de leegstaande ruimtes zijn nieuwe huurders gevonden. Het gaat om de Nederlandse winkelketens Men At Work en Sissy-Boy.

Al een hele tijd gingen er geruchten over een Apple Store in de Belgische stad Gent. Het leegstaande postgebouw in Gent heeft nieuwe huurders gevonden. De leegstaande etage wordt nu ingevuld door de Nederlandse winkelketens Men At Work en Sissy-Boy. Dit maakt direct een einde aan de jarenlange geruchten over een Apple Store in dit oude postgebouw.

Post Plaza Gent

Geruchten stammen uit 2012

De geruchten over een Apple Store in de Belgische stad Gent gaan al een hele tijd terug. De eerste Belgische Apple Store zou begin 2013 zijn deuren openen en Gent leek daarbij een goede kanshebber. Toentertijd werd nog niet gesproken over het oude postgebouw aan de Korenmarkt, maar ging het om enkele winkelpanden in de Veldstraat. Daarna werd het een lange tijd stil, totdat er eind 2013 berichten opdoken dat de eerste Belgische Apple Store toch in Gent zou komen.

post-plaza-gent-2

Pas toen werd gesproken over het oude postgebouw. In de Post Plaza zou in ieder geval al een Albert Heijn komen en er werd door verschillende bronnen gemeld dat ook Apple een oogje had op dit pand. Opnieuw bleef het een lange tijd stil rondom de ontwikkelingen in de Belgische stad. Eind 2014 leek Apple definitief gekozen te hebben voor een andere locatie: de Belgische hoofdstad Brussel. Inmiddels is de eerste Apple Store in België een feit: Apple Store Brussel heeft sinds 19 september 2015 haar deuren geopend.

Inmiddels lijkt Apple alweer verder te kijken, want de laatste geruchten wijzen nu op een Apple Store in Antwerpen. Nu de Men At Work en Sissy-Boy in maart 2016 hun deuren zullen openen in het Gentse postgebouw, lijkt een Apple Store op die specifieke locatie nu echt van de baan. De Albert Heijn in de kelderverdieping gaat op 16 december 2015 al open.

Bedankt Tom Verhoeven voor het melden van deze tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2015, 9:56
Categorie Apple
Onderwerp apple store belgie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.