iPhone 5 op tafel

iPhone 5 wordt niet meer door Apple gerepareerd

Apple brengt een einde aan de technische ondersteuning van de iPhone 5. Dat betekent dat je bij defecten niet meer terecht kan bij de Apple Store of erkende serviceproviders.

Update 16:00 uur: Apple is begonnen met een pilot voor ‘vintage’ Apple-producten en de iPhone 5 is de eerste die daarvoor in aanmerking komt. Het betekent dat je nog langere tijd voor iPhone-reparaties terecht kunt bij de Apple Store, mits er onderdelen op voorraad zijn. Het verschil is dus, dat Apple geen garantie geeft dat je toestel nog gerepareerd kan worden, maar dat gekeken wordt in hoeverre er nog onderdelen beschikbaar zijn.

Voor een iPhone-reparatie kun je terecht bij onder andere de Apple Store en de door Apple erkende serviceproviders. Je weet dan zeker dat je originele onderdelen krijgt en dat de reparaties uitgevoerd worden door mensen die er verstand van hebben. Aan deze ondersteuning voor de iPhone 5 komt nu een einde. Apple heeft dit toestel uit 2012 toegevoegd aan haar lijst van oude en verouderde producten.

Apple repareert iPhone 5 niet meer

De iPhone 5 verscheen in 2012, alweer ruim zes jaar geleden. Het was voor het eerst dat Apple het schermformaat aanpaste. In plaats van 3,5-inch stapte Apple over naar 4-inch, waardoor je meer ruimte op het scherm kreeg voor apps, knoppen en meer. De iPhone 5 was een geliefde smartphone, mede door het design en de compactheid van het toestel. De iPhone 5s en de iPhone SE lijken qua design heel erg op de iPhone 5 en worden nog door veel mensen gebruikt.

iOS 5 iPhones

Mocht je nog al die tijd vastgehouden hebben aan de iPhone 5, dan is het nu dus oppassen geblazen als er iets stuk gaat. Apple repareert een defecte iPhone 5 sinds 30 oktober niet meer. Apple levert namelijk geen onderdelen meer. Als er iets vervangen moet worden, moet je dus uitwijken naar een externe partij die niet officiële onderdelen gebruikt. Omdat de iPhone 5 al ruim zes jaar oud is, zit er sowieso geen iPhone-garantie meer op. Het is daardoor verstandiger om bij een externe partij langs te gaan, omdat die vaak goedkoper zijn.

De toevoeging van de iPhone 5 aan het lijstje is opmerkelijk, omdat Apple normaal gesproken producten pas toevoegt na een periode van zeven jaar. De iPhone 5 werd echter al na één jaar vervangen door de iPhone 5s en de iPhone 5c. De iPhone 4s bleef nog wel in het assortiment. Voor dat toestel kun je dus ook nog steeds bij Apple terecht als er iets mis gaat. In mei vorig jaar stopte Apple al met het iPhone 5-reparatieprogramma voor de powerknop.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 01 november: Informatie over nieuwe 'vintage' reparatieprogramma toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2018, 15:59
Via Via 9to5Mac
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen iPhone 5, reparatie
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.