CAMi Brussel

Lab9 neemt oudste Apple Premium Reseller van België over

De oudste Belgische APR komt in andere handen. Met twee vestigingen in Brussel en Luik is CAMi niet de grootste, maar wel de langst bestaande APR. Eigenaar Jacques Halfon heeft al lang de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en vindt het tijd om te stoppen.

CAMi: overname door Lab9

CAMi werd opgericht in 1983 en heeft winkels aan de Charleroisesteenweg in Brussel en op de Place Saint-Lambert in Luik. De omzet bedraagt zo’n 8 miljoen euro. Lab9 is vooral actief in West-Vlaanderen met vestigingen in Brugge, Kortrijk, Roeselare, Ieper en Aalst. Het is de op één na grootste Apple Premium Reseller na Switch en heeft 31 mensen in dienst. Ze krijgen er 14 collega’s van CAMi bij, plus twee winkels en een technisch centrum.


CAMi is gevestigd aan de Charleroisesteenweg in Brussel en op de Place Saint-Lambert in Luik. De vestigingen en het personeel blijven behouden, maar Lab9 gaat wel wat veranderingen doorvoeren: zo komt er een nieuw logo op de gevel en zullen er meer diensten voor bedrijven en scholen bij komen. “Ik ben zeer gelukkig met de overgang”, aldus Jacques Halfon, eigenaar van CAMi. “Ik heb al lang de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en dan is het tijd om de fakkel door te geven.”

CAMi shop overname Lab9

Tier 1 Apple Premium Reseller

Lab9 wil juist wat meer gaan uitbreiden, dus daarvoor komt de overname als geroepen. “Het was onze doelstelling om in 2018 een Tier 1 Apple Premium Reseller te worden en met deze overname bereiken we dat doel”, zegt Geert Coolman, CEO van Lab9. Deze keten is in 2007 ontstaan vanuit Kortrijk en breidde later uit naar West-Vlaanderen. Het bedrijf boekte in 2017 een omzet van 18,8 miljoen euro en biedt al veel dienstverlening aan particulieren.

CAMi Brussel

Vooral zakelijke groei
De verdere groei moet vooral uit zakelijk komen: “Er zit nog erg veel groei in de ontwikkeling van onze toepassingen voor bedrijven”, aldus Coolman. “Als we zien hoe Apple zich als merk positioneert en zich ontwikkelt, liggen daar voor ons de beste kansen. Zeker in Brussel en in Luik zullen we ons verder concentreren op ons B2B- en Education-verhaal. CAMi had dat aanbod immers nog niet, terwijl zowel Brussel als Luik zich daar als regio net uitstekend toe lenen.” De Brusselse vestiging zal wel wat concurrentie ervaren van de Apple Store, want die ligt op zo’n anderhalve kilometer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2018, 8:51
Bron Bron Knack
Categorie Diensten
Onderwerpen apple premium reseller, belgie
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.