iPhone 5 op tafel

Apple gestopt met reparatieprogramma voor powerknop iPhone 5

Apple is gestopt met het reparatieprogramma voor de iPhone 5. Mensen met een defecte powerknop (sluimerknop) konden bij Apple terecht voor een gratis reparatie. Drie jaar na de start is het reparatieprogramma gestopt.

iPhone 5 op tafel
Apple is gestopt met het aanbieden van het reparatieprogramma voor de iPhone 5. Bij sommige modellen reageerde de sluimerknop niet meer, maar als je nog een iPhone 5 met dit probleem hebt, dan kun je niet meer zomaar gratis bij Apple terecht voor een vervanging. Drie jaar na de start is Apple gestopt met het reparatieprogramma.

Reparatieprogramma iPhone 5 gestopt

De iPhone 5 verscheen in 2012, maar al snel bleek dat er een defect kon optreden aan de powerknop bovenop het toestel. Na verloop van tijd werkte de knop of een deel daarvan niet meer goed, waardoor de iPhone niet meer zomaar uitgezet kon worden. Het defect had betrekking op iPhone 5-modellen die tot en met maart 2013 zijn gemaakt. In april 2014 startte Apple met een reparatieprogramma van de sluimerknop van de iPhone 5, waardoor je de knop kosteloos kon laten repareren. Je kon daarvoor terecht bij de Genius Bar in de Apple Store, maar je kon je iPhone 5 ook opsturen. Voordat het reparatieprogramma van start ging, zorgde Apple vaak voor vervangende toestellen bij dezelfde klacht.

Apple heeft het reparatieprogramma na drie jaar stopgezet, zo blijkt uit de pagina voor reparatieprogramma’s. Dat betekent dat je niet meer zomaar bij Apple terecht kunt voor een gratis reparatie van de sluimerknop. De iPhone 5 werd door Apple zelf verkocht tussen september 2012 en september 2013, waarna het model vervangen werd door de iPhone 5s en iPhone 5c.

Het model staat daardoor nog niet in Apple’s lijst van verouderde iPhone-modellen, want dit geldt alleen voor toestellen die al langer dan zeven jaar niet meer worden gemaakt. Apple kan dus nog steeds service verlenen voor reparaties aan de iPhone 5. Heb je nog last van de sluimerknop in dit model, dan is het dus de moeite waard om nog bij de Apple Store te informeren of je nog in aanmerking komt voor een gratis reparatie.

Via: iPhone-Ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2017, 10:18
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 5, reparatie
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.