spotify equalizer

‘Apple wil gratis versie Spotify kapotmaken’

Apple probeert de gratis versie van Spotify kapot te maken, aldus bronnen. Apple gebruikt hiervoor zijn grote invloed bij muzieklabels.

spotify equalizerApple heeft de oorlog verklaard aan de gratis versies van grote muziekdiensten, aldus bronnen van The Verge. Apple probeert muzieklabels te overtuigen om hierbij te helpen, door muziekdiensten zoals Spotify onder druk te zetten. Op deze manier probeert Apple bijvoorbeeld Spotify’s gratis versie met advertenties de kop in te drukken, zodat de muziekdienst alleen nog maar een betaalde abonnementsversie heeft. Het Amerikaanse Hof van Justitie zou de kwestie op het moment onderzoeken. Apple heeft niet gereageerd op de geruchten.

Apple zou muzieklabels vragen om hun licentie bij Spotify voor de gratis versie niet te verlengen. Wordt deze licentie niet verlengd, dan is de gelicenseerde muziek niet langer gratis op Spotify te beluisteren. De betaalde versie biedt dan nog wel de muziek aan. Apple zou zijn grote invloed binnen de muziekindustrie gebruiken om dit voor elkaar te krijgen.

Niet alleen Spotify zou ook onder vuur liggen: ook YouTube is volgens de bronnen een doelwit van Apple. Apple zou aan Universal Music Group hebben aangeboden om de licentiekosten van YouTube te betalen, als het label zijn nummers van de videosite haalt.

Apple lijkt zich met de acties voor te bereiden op de komst van een eigen muziekdienst, gebaseerd op het eerder overgenomen Beats Music. Volgens recente berichten zal de Beats-muziekdienst twee abonnementen aanbieden, voor 10 en 15 dollar. Door de gratis concurrentie uit de weg te ruimen, kan Apple’s dienst een aantrekkelijke positie op de markt innemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2015, 14:50
Categorie Geruchten
Onderwerpen beats, spotify, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.