HearNotes draadloze oordoppen

HearNotes: draadloze oordoppen met premium geluidskwaliteit

Met de draadloze oordoppen van HearNotes kun je in hoge kwaliteit naar je favoriete muziek luisteren. Het project zamelt geld in via Kickstarter.

HearNotes draadloze oordoppenHet is niet de eerste keer dat we lezen over draadloze oordopjes. Eerder schreven we al over Earin, een set oordopjes met een slim oplaadsysteem. Het nieuwe Kickstarter-project HearNotes gooit het over een andere boeg. De ontwikkelaars hebben draadloze oordoppen ontworpen waarmee je in hoge kwaliteit naar je favoriete muziek kunt luisteren.

In tegenstelling tot de meeste andere draadloze koptelefoons en oordoppen, maakt HearNotes niet gebruik van een Bluetooth-verbinding. Zij hebben gekozen voor Kleer-technologie, die speciaal is ontworpen voor het versturen van audio-signaal. Door de meegeleverde zender in de audiopoort van je iDevice te steken, wordt de muziek draadloos naar je oordopjes gestuurd. Hiervoor moet je apparaat wel binnen 50 meter van de zender blijven. De technologie maakt het mogelijk om in hoge kwaliteit naar liedjes te luisteren. Zo ondersteunen de oordopjes muziekbestanden die zijn gecodeerd in het lossless FLAC-formaat. Dit is goed nieuws voor audiofielen, al is het helaas nog altijd niet mogelijk om deze audiobestanden met hoge kwaliteit via iTunes op je iDevices te zetten.

HearNotes oordoppen

Niet alleen de oordoppen, maar ook het opladen ervan gebeurt draadloos. De dock, die tevens gebruikt kan worden als opbergdoosje, heeft twee punten waarmee je de HearNotes-dopjes via inductie op kunt laden. Met de LED-lampjes kun je vervolgens zien hoe vol de batterij is, die ongeveer 5 uur mee zou moeten gaan.

Net als bij draadloze oordopjes die we eerder zagen, heeft ook HearNotes het nadeel dat er geen microfoon aanwezig is om handsfree te kunnen bellen of een mogelijkheid is om snel van nummer te wisselen. Het zijn enkel oordoppen, waarbij je ook op moet letten dat zowel je apparaat, als de oordopjes zelf zijn opgeladen om muziek af te kunnen spelen.

De draadloze oordopjes van HearNotes zijn niet goedkoop. Wil je zelf een set bestellen, zul je 259 dollar moeten betalen. Dit is de prijs voor vroege beslissers, want daarna zullen de oordoppen 349 dollar gaan kosten. Tot 8 juni kun je nog geld in het Kickstarter-project steken. HearNotes hoopt dan 75.000 dollar op te hebben gehaald, zodat ze in januari 2016 de eerste draadloze oordoppen naar de kopers kunnen versturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2015, 17:29
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.