Netflix Fast-app

Traag internet? De Fast-app van Netflix laat snel je internetsnelheid zien

Met de nieuwe Fast-app van Netflix kun je vliegensvlug meten hoe snel je internetverbinding is. Sneller dan Speedtest en met een rustig uiterlijk.

Gebruik jij die ouderwetse Speedtest-app nog? Eigenlijk hoeft dat niet meer, want sinds afgelopen mei is er een beter alternatief, waarvoor je helemaal geen app hoeft te installeren. Sterker nog: deze snelheidsmeter voor je data is minimalistisch, bevat geen reclame en toont veel sneller de uitslag. We hebben het over Fast.com van Netflix. Vandaag heeft Netflix hiervoor een speciale iOS-app uitgebracht, voor als je toch liever een aparte app gebruikt.


Netflix Fast-app

Snelheid meten met Fast.com

Fast.com blinkt uit in eenvoud en is nog kaler uitgevoerd dan een Google-zoekpagina. Je ziet alleen een wit vlak met een metertje en de uitslag. In de app is gekozen voor hetzelfde simpele design: in grote cijfers zie je hoe snel je internetverbinding is. Netflix heeft er belang bij dat zoveel mogelijk mensen de dienst gebruiken, al dan niet via deze nieuwe app, omdat ze daarmee kunnen zien waar de bottlenecks zitten in internetverbindingen. Ze kunnen internetaanbieders er dan op aanspreken.

Er zit nog een ander voordeel aan het gebruik van Fast. Internetaanbieders weten dat Speedtest veel gebruikt worden optimaliseren hun netwerk daarom voor deze specifieke tests. Daardoor lijkt de uitslag beter dan ‘ie in werkelijkheid is. Fast.com maakt gebruik van een verbinding met de Netflix-servers en is nog minder gangbaar, waardoor je grotere kans hebt op een eerlijke meting.

Op het bedrijfsblog van Netflix lees je meer over het ontstaan van de app en de keuzes die de designers hebben gemaakt. Zo moest de app een consistente uitslag geven, snel laden en makkelijk af te lezen zijn. Wat ons betreft is dat gelukt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de Fast.com-website blijven gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 augustus 2016 om 23:30
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.