Drive.ai busje

Gerucht: ‘Apple wil automaker Drive.ai overnemen’

Apple zou plannen hebben om Drive.ai over te nemen, een fabrikant van zelfrijdende auto's. Dat vertellen bronnen aan The Information.

Apple zou vooral geïnteresseerd zijn in het personeel van Drive.ai, dat binnen bestaande afdelingen van Apple te werk zal worden gesteld. Er is nog geen overnamesom uitgelekt en beide bedrijven hebben de plannen ook nog niet bevestigd.

Drive.ai werd in 2015 opgericht en rijdt sinds 2018 in de staat Texas rond in zelfrijdende shuttlebusjes voor personenvervoer. Het gaat daarbij om een relatief klein pilotproject. In februari ging Drive.ai op zoek naar een overnamekandidaat. Het bedrijf heeft 77 miljoen dollar investeringsgeld opgehaald en zou de afgelopen tijd in moeilijkheden verkeren.

Drive.ai busje

Met de overname haalt Apple tientallen experts op het gebied van zelfrijdende auto’s in huis. Intern wordt bij Apple gewerkt aan meerdere activiteiten op het autogebied. Dat gaat veel verder dan software zoals CarPlay. Uiteindelijk zou Apple ook van plan zijn om zelf een autonoom voertuig op de markt te brengen, aldus de geruchten. In Californië rijden al tientallen voertuigen van Apple om de ontwikkelde technologie te testen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2019, 8:03
Bron Bron The Information
Categorie Apple
Onderwerpen auto, project titan

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.