N26 Mastercard met Apple Pay.

Mastercard van N26 was korte tijd in Nederland geschikt voor Apple Pay [Update]

De Mastercard van N26 was kort ook in Nederland te gebruiken als kaart voor Apple Pay. De kaart van N26 was in te stellen, maar is weer automatisch verwijderd.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 26 juni: We waren er al bang voor: de ondersteuning voor Apple Pay met N26 in Nederland bleek een foutje te zijn. Gebruikers die de kaart ingesteld hebben, krijgen nu de melding dat de kaart weer automatisch verwijderd is. Wel heeft N26 ondersteuning toegevoegd in een aantal andere landen, zoals Portugal en Slowakije.

Gebruik je Apple Pay in Nederland, dan ben je gebonden aan de beschikbare banken. In Nederland is dat nu nog ING, die met de Maestro-passen de enige officiële Nederlandse bank is die Apple Pay aanbiedt. Toch blijkt dat er nu nog een bank is waarop je Apple Pay kan instellen. De Duitse fintech N26 werkt in een aantal landen al met Apple Pay en lijkt nu ook in Nederland te werken, zo ontdekten vandaag meerdere lezers van iCulture. Het gaat om de Mastercard die nu geschikt is in Nederland.

N26 Mastercard in Nederland geschikt voor Apple Pay

Bij N26 heb je de keuze uit drie verschillende lidmaatschappen. Er is een gratis variant beschikbaar waarmee je een rekening kan openen, inclusief een debitcard Mastercard. Het blijkt nu dat je deze kaart handmatig in de Wallet-app kan zetten. Om dit te doen, open je de Wallet-app en tik je op het plusje, of ga je naar de instellingen Wallet en Apple Pay om de kaart toe te voegen. Vervolgens kies je voor Voeg andere kaart toe en scan je de kant met het kaartnummer. Door de CVC-code achterop in te voeren, voeg je je kaart toe aan de Wallet-app. Behalve voor de iPhone werkt dit ook op de Apple Watch.

N26 Mastercard bij Apple Pay.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld het bunq-stappenplan voor Apple Pay hoef je geen regio-instellingen aan te passen of een kaart te bestellen op een andere regio. Het werkt met kaarten die via Nederlandse accounts vanuit Nederland besteld worden.

N26 Mastercard bij Apple Pay en betalen via app.

Het voordeel van deze Mastercard ten opzichte van de Maestro-pas van ING is dat de Mastercard op veel buitenlandse plekken wel geaccepteerd wordt, terwijl dat met Maestro lang niet altijd het geval is. Dat geldt ook voor veel buitenlandse webshops. In Nederland gebruik je de kaart waar Mastercard geaccepteerd wordt. De kaart die N26 uitgeeft is een Mastercard debitcard en dus geen creditcard.

Op de website van N26 staat nog niet dat Apple Pay beschikbaar is in Nederland, maar voorafgaand aan de beschikbaarheid bij ING hintte N26 er wel al naar dat het beschikbaar zou komen. Of het nu om een fout gaat of een officiële release, is nog lastig te zeggen.

In Duitsland is de bank wel in opspraak, omdat rekeningen van N26 veel gebruikt worden door oplichters. Andere banken zijn daarom begonnen met het blokkeren van overschrijvingen vanuit N26.

Lees ook onze andere artikelen over Apple Pay:

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Met dank aan alle tipgevers!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 26 juni: Artikel bijgewerkt na automatische verwijdering van de kaart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 juni 2019 om 8:36
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
55 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.