apple-pay-betaling-visa-freedom

‘Apple Pay binnen twee maanden in Europa’

Apple Pay gaat uitbreiden naar meer landen, beweert de Britse krant The Telegraph op basis van bronnen. Tijdens WWDC 2015 gaan we meer horen.

Apple zal tijdens WWDC 2015 aankondigen dat Apple Pay wordt uitgebreid naar Europese landen. Als eerste zal het Verenigd Koninkrijk aan de beurt zijn, zo beweert de Britse krant The Telegraph. Binnen twee maanden zou je er al met Apple Pay kunnen betalen. Mike Cowan, topman van MasterCard, vertelde de krant dat zijn bedrijf “absoluut klaar” is om Apple Pay te gaan ondersteunen.

apple-pay-betaling-visa-freedom

Ook de grote bank Lloyds TSB zou een partner zijn. Bronnen van de krant zeggen dat Apple al een jaar in gesprek is met banken en winkeliers. Op zich kan het snel gaan: in april voegde Apple in de VS 30 nieuwe banken en kredietinstellingen toe en in mei volgden er nog eens 24 nieuwe partners. In Nederland zijn veel nieuwe betaalterminals al aangepast voor betalingen met NFC, zodat ook in ons land de ‘schakelaar’ makkelijk omgezet kan worden. Toch wordt in de nieuwe geruchten nog niet gesproken over andere landen. Alleen het Verenigd Koninkrijk zou op de rol staan.

Lees ook: Dossier Apple Pay

Momenteel is Apple Pay alleen in de Verenigde Staten te gebruiken. Met creditcards van Amerikaanse banken is het al wel mogelijk om op sommige plaatsen met Apple Pay te betalen – ook in Nederland. Het wordt alleen nog niet officieel ondersteund en het werkt nog niet met lokale creditcards van Nederlandse banken. Een Belgische bank bevestigde een tijdje geleden dat Apple Pay vanaf de zomer in België te gebruiken is, maar trok die bewering korte tijd later weer terug. Wellicht waren ze op de vingers getikt door Apple of praatte een medewerker voor zijn beurt. We zullen aanstaande maandag aandachtig de aankondigingen rondom Apple Pay volgen, want wellicht zit er ook nieuws voor België en Nederland bij.

Apple Pay ook in Canada

In iOS 9 zijn ook al aanwijzingen gevonden voor ondersteuning van Apple Pay in Canada. Daarbij wordt gesproken over een introductie in het najaar, als iOS 9 beschikbaar komt. Verder zou Apple nog bezig zijn met een puntensysteem, om bestaande gebruikers te stimuleren om Apple Pay wat vaker te gebruiken.

Google kondigde afgelopen week het nieuwe betaalsysteem Android Pay aan en dat kan voor Apple reden zijn om er nu wat extra vaart achter te zetten.

Alle aankondigingen rondom WWDC 2015 kun je natuurlijk op iCulture lezen, terwijl je de livestream zit te kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2015, 10:36
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple pay, europa, mobiel betalen

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.