nikon-camera-ipad

‘Nikon en Apple werken aan geheim project’

Nikon werkt volgens geruchten samen met Apple aan een camera-app, waarmee je nieuwe functies kunt toevoegen aan de Coolpix-camera's.

nikon-camera-ipadFotografie is een sterk punt van de iPhone. Elk jaar voert Apple verbeteringen door in de lenzen, de software of de fysieke eigenschappen, waardoor de 8-megapixelcamera van de iPhone is uitgegroeid tot dé populairste camera die je altijd op zak hebt. Het zou daarom interessant zijn wat er gebeurt als Apple eens ging samenwerken met een échte camerafabrikant. Nieuwe geruchten wijzen erop dat Apple-engineers samen met Nikon bezig zijn om een iOS-app te maken. De app zou samenwerken met relatief simpele Nikon-camera’s (point and shoot) waarbij je nieuwe functies vanuit een app kunt kopen. Deze functies worden vervolgens via Wi-Fi doorgestuurd naar de app. Het vermoeden bestaat dat het hierbij gaat om extra filters.

Nikon en Apple: twee marktleiders

Als Apple en Nikon daadwerkelijk gaan samenwerken, zou dat een interessante ontwikkeling zijn. Nikon is samen met Canon de marktleider op het gebied van professionele camera’s, terwijl Apple met smartphonecamera’s domineert. Op de iPhone ben je al gewend om met apps allerlei filters toe te passen, maar op camera’s van traditionele aanbieders is dat ongebruikelijker. Je hebt in ieder geval geen keuze uit meerdere apps.

Volgens Nikon Rumors zijn Apple-engineers bezig met een geheim nieuw project met Nikon USA. Ze werken vanuit het Apple-hoofdkwartier in Cupertino. Het project moet een nieuwe iOS-app opleveren, die speciale camerafuncties toevoegt via Wi-Fi. Koop je bijvoorbeeld een filter, dan zal deze worden toegevoegd aan geschikte camera’s. Daardoor zal wel een firmware-update nodig zijn. Het is nog onduidelijk of alleen de Coolpix-camera’s deze functie krijgen, of dat het ook gaat gelden voor de DLSR’s.

Het kan nog wel even duren voordat Apple of Nikon officieel iets aankondigt. Reageerders op Nikon Rumors wijzen erop, dat mensen misschien niet zozeer op filters zitten te wachten, maar op een manier om foto’s makkelijk vanuit de camera door te sturen naar de iPhone. Wat je het liefst zou willen is een foto maken met de Nikon-camera en daarna meteen delen op Facebook, Instagram, Twitter en dergelijke.

Nikon heeft al iPhone-apps

Nikon heeft al een aantal iPhone-apps in de App Store staan, waaronder een Wireless Mobile Utility om draadloos verbinding te leggen tussen je iPhone en de Nikon-camera. Ook is de Nikon D4 vanaf een iPhone te besturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2015, 12:12
Categorie Geruchten
Onderwerpen camera, nikon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.