iCulture iKids logo

iKids week 23: Noa Tovervijver, Sago Mini Boten en meer

In de iKids van week 23 bespreken we varen met Sago Mini Boten, lezen met prentenboek Noa Tovervijver en daarna gaan slapen met Jop de Giraf.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Deze week bespreken we een prachtig digitaal prentenboek in de iKids, Noa Tovervijver. Verfrissend: de Nederlandse maker claimt geen genie van jouw kind te maken met allerlei twijfelachtige educatieve beloften, maar wil met hun apps simpelweg vermaak en ontspanning bieden, net als een goed boek. Zo zien we het graag. Verder komt de nieuwste applicatie van ontwikkelaar Sago Sago aan bod; Sago Mini Boten. Maak een keuze uit verschillende vaartuigen en ontdek tropische eilanden en de bodem van de zee. Tot slot is het tijd om naar bed te gaan met het vrolijke Heppi naar Bed met Jop de Giraf, een app die het ritueel van slapen gaan op een speelse wijze behandelt.

Sago Mini Boten

Het was een kwestie van tijd totdat ontwikkelaar Sago Sago hun assortiment zou uitbreiden met een boten-app. In Sago Mini Road Trip lieten de makers kinderen al op het vaste land in allerlei voertuigen stappen, maar hebben nu duidelijk gekozen voor het ruime sop. In de boten-applicatie kunnen kinderen van 5 jaar en jonger samen met Harvey de Hond een bestemming en een voertuig selecteren en daarna lekker de zee op. Kies bijvoorbeeld een sleepboot en koers af op een tropisch eiland, of pak een piratenschip en navigeer naar de grote stad. Onderweg is er gelukkig genoeg tijd om ijsjes te eten, schatten te zoeken en onderwaterwezens te ontmoeten. Leuk gedaan: door de eenvoudige besturing kunnen kinderen zelf achter het roer kruipen.

Noa Tovervijver

De Nederlandse ontwikkelaars van het bekende Noa’s Sterren hebben een nieuwe app uitgebracht die qua verhaal en sfeer perfect bij de zomer past. Het prachtig geïllustreerde prentenboek-app draait om het dromerige poppetje Noa, en begint aan de rand van een vijver waar allerlei mysterieuze gekleurde bubbels uit komen. In een poging de oorsprong van de luchtbellen te vinden kunnen kinderen vanaf drie jaar samen met Noa en een gezellige kikker op avontuur. De eerste versie van Noa Tovervijver is alleen geschikt voor de iPad, maar Somoiso is naar eigen zeggen druk bezig om de app universeel te maken, zodat ouders hem maar een keer hoeven te kopen.

Heppi naar Bed met Jop de Giraf

In navolging op Jop gaat slapen, Jop gaat naar school en de vele andere Jop apps is er nu Heppi naar Bed met Jop de Giraf. In deze volledig Nederlandstalige app helpen kleuters en peuters van 2 tot 6 jaar oud een vrolijke giraf (Jop) of een van zijn nieuwe dierenvrienden met naar bed gaan. Help de olifant met naar de wc gaan, poets de tanden van de aap of doe de muis in bad en droog hem af. Als laatst komt als vanouds het in bed stoppen, een verhaaltje voorlezen en kusjes geven aan bod. En, om niet te vergeten, het licht uitdoen! Het nieuwe naar-bed-gaan liedje om mee te zingen is net als in voorgaande apps weer erg leuk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:55
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.