Slow Fast Slow voor iPhone: video’s opnemen en snelheid bewerken

Slow Fast Slow voor iPhone benut veel nieuwe functies van iOS 7 en de iPhone 5s en is erg geschikt voor het maken van slow motion video's.

slowfastslowSlow Fast Slow is een video-app die veel van de nieuwe functies in iOS 7 en de iPhone 5s optimaal benut. De app heeft veel bewerkingsmogelijkheden, zoals het aanpassen van het aantal frames per seconde en een eenvoudige interface en bediening. De app is zeer geschikt voor liefhebbers van slow motion video’s, aangezien je video’s kunt vertragen tot 1/8 van de originele snelheid, achterstevoren kunt afspelen en de snelheid gemakkelijk kunt manipuleren door punten van een curve te verplaatsen. Dat is twee keer zo langzaam als de ingebouwde SloMo-functie op de iPhone 5s.

Slow Fast Slow heeft echter ook een aantal nadelen, zoals het feit dat je geen video’s kan importeren, maar alleen in de app kunt opnemen. Daarnaast kun je vreemd genoeg alleen vierkante video’s opnemen, wat zinvol zou zijn als de app is bedoeld om met Instagram te worden gebruikt. De maximale lengte van video’s in Slow Fast Slow is echter 10 seconden, terwijl Instagram een limiet van 15-seconden hanteert. We weten niet of deze beperkingen met hardware te maken hebben, maar echt handig is het niet.

slowfastslow opnemenslowfastslow curve

Ondanks deze nadelen zien versnelde en vertraagde video’s er in de app geweldig uit, doordat Slow Fast Slow gebruik maakt van de hogere framesnelheid in iOS 7. Dit maakt op de iPhone 5s een framesnelheid van 120 frames per seconde mogelijk, en 60 frames per seconde op de iPhone 5, iPhone 5c en 5e generatie iPod Touch. Om dit cijfer in perspectief te brengen: normaal gesproken worden video’s afgespeeld met 30 frames per seconde, waardoor er een vloeiend beeld ontstaat. Nadat je een video hebt geschoten en de snelheid handmatig hebt gemanipuleerd kun je kiezen of het geluid gelijk met de vertragingen en versnellingen moet lopen, onafhankelijk moet afspelen, of helemaal moet worden gedempt.

Die eigenschappen maken de app – ondanks het feit dat hij nog het een en ander mankeert- toch de moeite waard voor liefhebbers van slow motion video’s. Kijk op de site van ontwikkelaar Studio Neat voor Slow Fast Slow voorbeelden en lees ook ons overzicht met alle informatie over slow motion video’s op de iPhone.

Downloaden: Slow Fast Slow (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2013, 8:47
Categorie Fotografie en video
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.