‘iPhone 6s heeft camera met twee lenzen en slimme druksensor’

De iPhone 6s krijgt wellicht eindelijk een camera met optische zoom - en twee lenzen. Een slimme druksensor voelt hoe hard je op het scherm tapt.

iPhone 6s iPhone 6c concept 8De camera in de iPhone 6s krijgt twee lenzen, waarmee het ook mogelijk is om optisch te zoomen. Dit beweren bronnen binnen Apple’s productieketen volgens het Taiwanese UDN. Een nieuwe 3D-druksensor zorgt ervoor dat de iPhone 6s ziet of je hard of zacht op het scherm drukt.

Details over de druksensor ontbreken nog, maar het gerucht doet denken aan een vergelijkbare technologie in de Apple Watch. Deze beschrijft Apple als volgt in documentatie voor ontwikkelaars:

Naast het voelen van aanrakingen, kan het Retinascherm ook detecteren hoeveel druk een vinger zet. Als er veel druk in combinatie met een aanraking wordt gedetecteerd, zal het systeem een contextmenu geassocieerd met het huidige scherm openen. Apps gebruiken dit menu om acties relevant voor de huidige content te tonen.

Apple zou deze zelfde technologie kunnen benutten om apps op de iPhone 6s te bedienen op een nieuwe manier. Dat zou meteen ook goed getimed zijn: de Apple Watch verschijnt begin 2015, terwijl de iPhone 6s vermoedelijk rond september in de winkels ligt. Dit betekent dat we een tijdje aan de nieuwe druksensor kunnen wennen op het horloge voor hij in de iPhone wordt toegevoegd.

Apple zou de twee lenzen van de iPhone-camera kunnen gebruiken voor het maken van 3D-foto’s, maar hier zeggen de bronnen niks over. We weten enkel dat de verbeterde camera voor het eerst optisch zou inzoomen en ook meer licht moet doorlaten. Het diafragma van de camera zou vermoedelijk zijn aangepast. De iPhone 6 heeft op het moment een diafragma van f/2.2.

Het Taiwanese UDN baseert zich enkel op bronnen binnen Apple’s productieketen – wat reden is om nog enigszins sceptisch te blijven. Nieuwe iPhones verschijnen meestal in september – Apple bevindt zich vermoedelijk daarom nog in een vroege onderhandelingsfase met de fabrikanten. Hierbij komen veel nieuwe onderdelen voorbij die via bronnen naar buiten lekken, maar het is afwachten wat Apple hier bij de uiteindelijke productie mee zal doen. De komende maanden zal duidelijk worden welke geruchten overeind blijven staan, naarmate meer bronnen erover naar buiten treden.

Via Gforgames

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2015, 14:31
Categorie Geruchten
Onderwerp iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.