‘Apple overweegt AirPlay Mirroring en iMessage voor Mac OSX’

Volgens bronnen verwikkeld bij de ontwikkeling van Mac OSX, kijkt Apple naar de mogelijke implementatie van iMessage en AirPlay Mirroring. Beide functies maakten hun debuut in iOS 5.

IMessage Mac OSXBronnen betrokken bij de ontwikkeling van Mac OSX hebben beweerd dat Apple overweegt om AirPlay Mirroring en iMessage in een toekomstige versie van Lion te implementeren. Ook het streamen van video zou bekeken worden. Beide diensten maakten hun debuut bij de lancering van iOS 5 voor de iPhone, hoewel je een iPhone 4S of iPad 2 nodig hebt voor AirPlay Mirroring.

Met iMessage kunnen iPhone, iPod Touch en iPad-bezitters berichten uitwisselen zonder gebruik te maken van een SMS-bundel. Gezien de dienst werkt via je internetverbinding zou een Mac-versie niet ondenkbaar zijn. Volgens de aangehaalde bron is Apple er nog niet over uit of iMessage een apart programma zou worden of deel zal uitmaken van iChat. Eerder dook er code op in iChat die hintte naar iMessage.

Via AirPlay Mirroring zouden Mac-bezitters met een Apple TV hun beeldscherm draadloos naar de televisie kunnen streamen. AirPlay video streaming, waarbij je alleen videobestanden naar je televisie toestuurt, zou in QuickTime X geïmplementeerd worden.

Het feit wordt met enige voorzichtigheid gebracht: hoewel er uitgebreid gekeken wordt naar het implementeren van de functies, bestaat er volgens de bron een kans dat ze allebei niet het daglicht zullen zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2011, 10:36
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen airplay, chatten, imessage, mac os x

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.