Podcast-microfoon

Apple overlegt met podcasters over behoeftes en wensen

Apple heeft een bijeenkomst met podcasters georganiseerd, om hun behoeften, wensen en klachten in kaart te brengen. Mogelijk leidt dit tot verdere verbeteringen in iOS 10.

Apple heeft met een aantal podcasters afgesproken, om met hen behoeften en wensen te bespreken. Dat beweert The New York Times, op basis van bronnen. De bijeenkomst vond achter gesloten deuren plaats in Cupertino. Er waren zeven bekende iTunes-podcasters voor uitgenodigd, die vrij konden spreken over hun behoeften, wensen en eventuele klachten.

Podcast-microfoon

Behoeften van podcasters

Volgens de krant is de belangrijkste klacht van de podcasters dat ze geen geld kunnen verdienen met iTunes-downloads. Dit komt vooral omdat ze de data van de iTunes-luisteraars niet kunnen inzien. Apple heeft die informatie wel. Eén podcaster zou hebben gezegd dat “het gebrek aan podcast-data nogal schokkend is.”

Ook klaagden de podcasters over het gebrek aan opties om te delen vanuit iTunes. Het proces is onhandig en omslachtig, als je bijvoorbeeld iets op sociale media wilt zetten. Nog een andere klacht is dat promotie van iTunes-podcasts alleen mogelijk is door indruk te maken op één specifieke Apple-medewerker.

Apple beloofde niets, tijdens de bijeenkomst, maar de podcasters hebben in ieder geval de kans gehad om hun stem te laten horen. Eddy Cue, die als baas van iTunes ook bepaalt wat Apple met podcasts doet, was niet bij de bijeenkomst aanwezig maar kreeg wel een verslag. Hij wilde na afloop ook wel een reageren:

We hebben momenteel meer mensen dan ooit die zich op podcasting richten, inclusief engineers, redacteuren en programmeurs. Podcasts nemen een speciale plaats in bij Apple.

Podcasts belangrijk voor Apple

Apple heeft voor een groot deel gezorgd voor de podcast-boom van een paar jaar geleden. iTunes en iPods speelden daarbij een belangrijke rol. Nu de tweede podcasting-golf is aangebroken wil Apple ook weer van de partij zijn. Ze hebben een aparte Podcasts-app en iTunes is nog steeds een van de belangrijkste manieren om podcasts beschikbaar te stellen aan een breed publiek. Onlangs werd ook Podcasts Connect gestart, zodat podcasters makkelijker hun shows kunnen beheren. Daarnaast zijn er allerlei externe podcast-apps voor iOS om de radioshows en uitzendingen te luisteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2016, 21:44
Categorie Apple
Onderwerpen Podcast, podcasts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.